Reguli generale pentru o digestie ușoară pe timp de toamnă!
- Exclude din dieta ta, oricât ar fi de gustoase, prăjelile și cruditățile. Cu atât mai mult cu cât multe dintre fructele specifice toamnei sunt foarte bogate în zaharuri și fermentează foarte ușor. Și cantitatea se dovedește a fi un mod de control al hiperacidității. Ideale sunt mesele mai sărace cantitativ, dar mai dese.
- Nici viciile cu efect excitant pentru sistemul nervos nu sunt recomandate. Evitați fumatul, cafeaua și chiar ceaiul negru sau verde.
- Și anumite medicamente au un efect hiperacidizant foarte ridicat, cum sunt antiinflamatoarele. Apelați la remedii naturale cu efecte dovedite în controlul durerii: antiinflamatoarele naturale pe bază de curcumin.
Consultul medical este însă important. De cele mai multe ori, în cazul în care aveți de-a face doar cu dezechilibre ale acidității gastrice, remediile naturale oferă o variantă de tratament foarte eficientă și lipsită de efecte secundare. Pentru calmarea și regenerarea mucoasei gastrice, sunătoarea și gălbenelele și-au dovedit mereu eficacitatea. Planta de aloe, folosită ca suc, reduce instant aciditatea gastrică și chiar inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori.
Extractele de orz verde și chlorella, datorită conținutului puternic antioxidant, ajută la regenerarea mucoasei gastrice. Și cărbunele medicinal natural și-a dovedit eficiența, de la generație, la generație, având rol incontestabil în combaterea balonării și absorbția toxinelor.
Este important de știut că, de multe ori, simptome asemănătoare cu hiperaciditatea se datorează de fapt unei hipoacidități. În acest contex, enzimele digestive ajută în diminuarea simptomatologiei.
Află mai multe despre remediile naturale pentru o digestie echilibrată, pe timp de toamnă și nu numai, de la Dr. Ruxandra Constantina chiar din materialul video de mai sus!