Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Imunitate scăzută? Ce trebuie să mănânci și ce suplimente să iei?

Autor:

Chiar dacă nu orice gripă și răceală ne țintuiește la pat cu febră, nas infundat, dureri de cap și tot tabloul pe care îl cunoaștem toți atât de bine, tot am face orice cât să ne luăm la revedere de la simptome, cât mai curând. Având în vedere că ne aflăm în plin sezon al gripelor și răcelilor, vă invităm să urmăriți un material video ce îl are ca invitat pe domnul Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi.

Vezi toate articolele despre: video

Mai jos se află doar câteva informații din ceea ce materialul video are de oferit! Lectură plăcută sau vizionare și mai plăcută!

De reținut!

  • Nu vom obosi niciodată să spunem că supa de găină este unul dintre cele mai importante remedii în lupta cu gripa și răceala. Dar nu oricum. Supa cu carne preparată în mod special, fiartă la foc mic, cât mai mult timp, gătită cu piele și oase și de proveniență cât mai sănătoasă. Colagenul este foarte important în gripă și răceală. Se adaugă legume și se poate și experimenta cu produse mai puțin tradiționale, de exemplu ghimbirul, un foarte bun remediu. Acest tip de supă nu este însă indicat celor care suferă de gută.
  • Virusurile nu sunt sensibile la antibiotice, ci la substanțe naturale, precum alicina din usturoi și ceapă. Consumați-le cu încredere, nu doar în gripă și răceală, ci și ca stimulente pentru Alegeți variantele românești. Ceapa și usturoiul de import tind să își piardă mult din proprietăți.
  • Alimente probiotice si prebiotice sunt esențiale pentru sustinerea sistemului imunitar. Un bun prebiotic natural sunt ciupercile, mai ales pleurotusul. Acesta conține un microelement, germaniul, care este un foarte bun imunomodulator. Acest tip de ciuperci pot fi consumate atât în mâncare gătită, cât și murate.
  • Legumele și fructele pe care le avem la dispoziție, în marea parte a magazinelor actuale, sunt sărace în vitaminele și mineralele atât de necesare susținerii sistemului imunitare. O suplimentare cu produse naturale este ideală.
  • Vitamina C este mereu un sfat bun pentru imunitate. Alegeți însă variantele cât mai naturale, cu bioflavonoide și resveratrol. Astfel, fiind cât mai aproape de modul în care le găsim în natură, vitamina C se absoarbe mult mai bine.
  • Murăturile sunt prebiotice, probiotice si postbiotice. Murăturile sunt alimente vii ce ajută în reglarea microbiomului, atât de important în creșterea imunității. Mai mult decât atât, prin procesul de fermentație la care sunt supuse, se îmbogățesc cu vitamina C și alte vitamine. Pentru o mai bună reglare a microbiomului este de multe ori indicată suplimentarea, de preferat cu simbiotice – produse care conțin atât probiotice, cât și prebiotice.
  • Prezentată mult timp doar ca ajutor în tratarea și prevenirea osteoporozei, vitamina D își dovedește, cu studii din ce în ce mai dese, importanța în întărirea sistemului imunitar. Pentru o mai bună absorbție, aveți grijă ca suplimentul de vitamina D să fie pe o bază de grăsime, cum este cazul uleiului de cocos, și să fie consumată în timpul mesei. Utilizarea suplimentelor de vitamina D cu ulei de cocos le face foarte ușor digerabile și de către persoanele care au probleme cu bila.
  • Tot în perioada gripelor și răcelilor, zincul este o adevărată vedetă. Acesta intervine în stoparea mecanismului de multiplicare a virusului.

Aflați mai multe din materialul de mai sus, direct de la Prof. Dr. Gh. Mencinicopshi.

Vizionare plăcută!

Etichete articol: video
Articolul anterior
Curiozități despre legătura dintre stomac și creier
Articolul următor
De ce se acutizează durerile articulare în sezonul rece?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo