Ne confruntăm cu o deconectare de propriile persoane, de propriile dorințe naturale, propriile dinamici interne fine. Iar toată această îndepărtare de noi stă la baza multor dezechilibre ce se traduc ulterior, din păcate, în boli care ne schimbă cursul vieții.
O avem invitată, alături de Luana Ibacka, pe Mihaela Brăilescu, consilier de nutriție și echilibru hormonal, pentru a discuta cu calm, căldură și răbdare față de noi înșine, despre feminitate și despre cum, îmbrățișând ceea ce ne face unice și diferite față de bărbați – propriul sistem endocrin, ne putem echilibra și ne putem pune la adăpost față de multe dintre afecțiunile lumii moderne.
Una dintre ideile centrale ilustrate pe parcursul emisiunii ține de faptul că, în ciuda oricăror emancipări, continuăm să trăim într-o lume a masculinului, o lume ce pune accentul pe acțiune, pe productivitate, pe putere și competiție. Încercând să se adapteze acestei lumi, multe dintre femei pun deoparte propria feminitate, o inhibă, o resping. Sensibilitatea, emoționalitatea pe care le aduce natural statutul de femeie devin treptat defecte chiar în ochii celor ce ar trebui să își extragă energia vitală de aici. Din păcate, tulburările nu rămân doar la nivel de percepție, ci se transformă în tulburări endocrine și în afecțiuni cu efecte pe termen lung, afecțiuni ce se cronicizează.
Puteți afla mai multe despre cum ne putem schimba viziunea despre propria feminitate, despre cum ne putem accepta și iubi mai ușor, ascultând întregul material video de la începutul acestui articol.