Luana Show, Psihologie, Video

Corpul… ar putea supraviețui fără minte?

Autor:

Ați auzit cu toții despre inteligența corpului, nu-i așa? Însă puțini ne gândim la faptul că propriul corp primește informațiile necesare la nevoie, din mediu, dintr-un spațiu de care nu suntem conștienți și care… nu este mintea. Sistemul nervos și simțurile au răspunsuri automate. Care sunt oare momentele în care viața continuă fără ca mintea să fie folosită? De obicei, aceste momente sunt încadrate în sfera spirituală și le numim destin, karma, intenție anterioară.

Vezi toate articolele despre:
Luana IbackamintestresStress Helpvideo

Destin, karma, intenție

Chiar în acest moment, dacă ți-a atras atenția subiectul, corpul tău realizează mii de procese fiziologice care-i perpetuează existența, fără ca tu să ai vreun gând conștient legat de acest subiect. Inima bate fără decizia ta. Enzimele digestive lucrează fără să te întrebe. Mergând mai departe pe această idee, funcțiile oricărui corp sunt parte integrantă din ceva mai mare, un ansamblu care face ca fiecare organism viu să fie parte dintr-un întreg. De aici conceptul de totalitate, de unime, care ne va face să privim supraviețuirea noastră ca o funcție a întregului.

Conceptul de totalitate, de întreg

La ce te gândești când verbalizezi corp-minte? Cel mai des, cel mai comun lucru, este dominarea la nesfârșit a dorințelor și plăcerilor. Dacă acestea și-ar pierde motivația, ai observa cât de puține nevoi are corpul tău și ai putea observa, de fapt, că toate acele nevoi imaginare erau ale minții. Evoluția presupune depășirea conceptului că trupul nostru este o sursă de plăcere. Și atunci, ce punem în loc? Conștiența – sursa oarecum neutră a oricărei plăceri, însă singura ce poate aduce bucurie existenței așa cum este ea.

Nevoile imaginare ale minții

Problema principală pe care o ridică mintea este că aceasta nu poate discerne între adevăr și falsitate, între bine și rău. Așadar nu are vreun sistem de autoapărare. Această cedare în fața minții și a circumstanțelor exterioare este acceptată ca normalitate, însă sunt destui oameni care întrevăd și alte opțiuni. Deghizate în amintiri, fantezii, spaime, concepte, multe se derulează pe ecranul minții, conducând la dezechilibre, la anxietate, la depresii. Însă în spatele ecranului minții, este un spațiu invizibil, silențios, al bucuriei, al conștienței, care este accesibil doar dacă îl iei în seamă ca pe cealaltă alegere. Viitorul se poate schimba, când intervine observarea și când ieși de pe pilot automat.

Test kinesiologic, test muscular

Revenind la corp și minte, există un test numit kinesiologic sau testul muscular, ce ne arată exact ca o busolă, cum putem naviga în siguranță având încredere în instinct și în inteligența corpului.

Pastila cea bună este o sinteză de informații pe care le pregătesc pentru cei însetați de cunoaștere. Limba și conceptele sunt tot șabloane limitate și distincte. Orice aș spune azi sau altă dată sunt cuvinte ne-identice cu subiectul, așa cum o hartă nu este teritoriul pe care-l cartografiază. Ceea ce mă face să fiu aproape de voi este că suntem cu toți pe un drum al înțelegerii virtuților și măreției vieții. Și hai să fim departe de stres, anxietate, pofte nesfârșite, recunoscând ceea ce face corpul, ceea ce face mintea conștientă, spre deosebire de mintea care gândește.

Zenyth îți recomandă Stress Help! Cea mai bună asociere de plante adaptogene cu acțiune pe combaterea stresului, îmbunătățirea memoriei și concentrării. Stress Help este disponibil pe site-ul zenyth.ro și în farmaciile și magazinele naturiste partenere.

Etichete articol:
Luana IbackamintestresStress Helpvideo
Articolul anterior
Pastila cea bună: Puterea informației, Inspirație, Motivație
Articolul următor
Ce tip de energie ești în sistemul Ayurveda?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo