Cele mai mari concentrații de acid hialuronic se regăsesc la nivelul ochilor, precum și la nivelul articulațiilor. În epoca în care trăim, injectarea acidului hialuronic are, se pare, cea mai mare căutare. Și este adevărat: injecțiile cu acid hialuronic pot fi folosite atât medical, cât și din motive estetice. În caz de osteoartrită, acidul hialuronic poate fi injectat pentru a completa nivelul de fluide din articulații. Astfel, durerile de genunchi, la fel ca și alte dureri care atacă articulațiile și cartilajele, sunt ameliorate.
Riscurile injectării cu acid hialuronic
Însă acidul hialuronic poate fi folosit pentru înfrumusețare în mod exagerat, femeile alegând injectarea pentru umplerea ridurilor sau pentru augumentarea buzelor. Unul dintre riscurile acestei proceduri estetice sunt asimetriile. Sunt greu de corectat şi necesită chiar intervenţii chirurgicale. Asimetria este o complicaţie destul de frecventă pentru că este destul de dificil să dirijezi cu exactitate poziţia în care se va stabiliza acidul hialuronic. Nodulii sunt pe locul 2 la riscuri. Atunci când sunt evidenţi în primele ore sau zile post-injectare, există şansa corectării prin masaj, mai ales dacă acidul hialuronic este de bună calitate. O substanţă de calitate este cea biocompatibilă cu ţesuturile în care se integrează, nu aceea care creează cel mai îndelungat efect de umplere. Urmează pe lista riscurilor necroze, infecții sau migrarea substanței. Dacă injectezi prea mult în buze, în afară de efectul inestetic, acidul hialuronic poate să producă tulburări de vascularizaţie, edem excesiv şi necroze.
Frecvența injectării cu acid hialuronic
Oricum, efectele injectării cu acid hialuronic sunt temporare, așa că va fi nevoie, după o anumită perioadă de timp, de reinjectarea substanței. Frecvența injectării cu acid hialuronic depinde de organismul fiecăruia, de modul în care se hidratează, precum și de calitatea acidului injectat. Noile tipuri de acid hialuronic lansate pe piață sunt mai dificil de absorbit, ceea ce înseamnă că efectul este mai persistent. Specialiștii promit că efectele acidului se văd până la 2 ani, însă adevărul este că nevoia de reinjectare apare după 6-9 luni.
Cremele, soluțiile și suplimentele nutritive
Și cremele și soluțiile cu acid hialuronic ne mai stau la îndemână pentru frumusețe și hidratare. De asemenea, suplimentele nutritive aduc mari beneficii, fără riscuri sau contraindicații.
Acidul hialuronic se regăsește și în unele alimente: varza Kale, avocado, nucile, semințele și spanacul, măduva oaselor care provine de la orice animal, soia, păstârnacul și anghinarea. Cartofii și cartofii dulci sunt, de asemenea, benefici pentru producția de acid hialuronic.
Vrei o soluție de hidratare a tenului din interior? Zenyth îți recomandă suplimentul Hyaluronic Acid & Collagen Complex. Cu 100 mg acid hialuronic per capsulă, rezultatele se văd din primele zile de administrare. Produsul este disponibil pe site-ul zenyth.ro (Zenyth cu Y) și în farmaciile și magazinele naturiste partenere.