Dr. Ioana Vodă, medic primar ORL, doctor în științe medicale, invitata Simonei Dragomir din această emisiune, vine în întâmpinarea noastră și ne explică cele mai importante informații despre tulburările de miros date de COVID-19, dar și despre modul în care putem trata această problemă.
De ce ne pierdem mirosul în cazul infectării cu virusul SARS- CoV-2?
În nas avem niște receptori ai mirosului, care se găsesc între ochi și care în momentul în care ne îmbolnăvim de COVID-19, virusul îi afectează, producându-se o inflamație, adică se umflă mucoasa și suferă din cauza inflamației virale. În timp, efectele virusului pot determina chiar neuropatie, care poate fi tratată cu ajutorul vitaminelor de tip B, vasodilatatoarelor, antiinflamatoare normale nesteroidiene, dar și steroidiene
Cât de bune sunt remediile tradiționale?
Bineînțeles că industria medicamentelor și tratamentelor s-a extins foarte mult în ultima vreme și de multe ori parcă nu știm ce să alegem din marea de branduri care există. De aceea, doamna doctor recomandă, în afară de vitaminele din grupa B, sesiuni de inhalații cu apă și sare sau eucalipt, spălături nazale cu apă de mare, ser fiziologic sau chiar cu apă fiartă în care s-a adăugat o lingură de sare.
Urmărind emisiunea, veți putea afla:
- Cât de important este să ne îngrijim din timp de tratarea infecțiilor?
- Ce înseamnă o igienă corectă a căilor nazale?
- Cum poate ajuta căldura, prin inhalații recurente, căile nazale?
- Ce se întâmplă dacă mirosul nu revine, chiar dacă a trecut ceva timp de la vindecarea de COVID-19?
Aflați mai multe informații accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!