Atunci când se pune problema îndreptării dinților, cu toate că acest lucru este posibil la orice vârstă, trebuie să ținem cont de faptul că lucrurile stau diferit. Având în vedere ca la cei mici dantura este în creștere, iar în cazul adulților, totul este deja fix, se adoptă proceduri diferite. Despre acest subiect, dr. Anca Oltean, medic primar ortodonție, estetică dento-facială, discută alături de Simona Dragomir, la Hello Sănătate TV.
Îndreptarea dinților – necesitate, mai mult decât frumusețe
Dinții strâmbi nu înseamnă doar zâmbet cu jumătate de gură, ci reprezintă o adevărată problemă, care poate provoca urmări serioase. Vorbim despre o incapacitate de a mesteca bine mâncarea, despre incapacitatea de a pronunța corect și de a articula bine cuvintele, dar și despre o mușcătură incorectă, care poate duce în timp la o strâmbare și serioasă a dinților.
Mai mult decât atât, o mușcătură incorectă poate duce pe măsură ce trec anii la apariția unei boli parodontale, adică inflamarea gingiilor care, împreună cu o igienă defectuoasă, favorizează extinderea inflamației, depunerile de tartru sau pungile parodontale, unde se acumulează resturile alimentare.
Prevenția este mama sănătății
Auzim de multe ori în jurul nostru vorba „mai bine să previi decât să tratezi“. Acest lucru se aplică foarte bine și în medicina dentară, unde se impune vizita anuală, pentru depistarea eventualelor probleme. Indiferent că există sau nu durere, medicul dentist trebuie să examineze cavitatea bucală, pentru ca în cazul în care observă ceva care nu este în regulă, să poată face ceva în privința aceasta, cu mai multă ușurință.
Vă invităm să aflați mai multe urmărind întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!