În această emisiune, Dr. Monica Dărmănescu, medic primar dermatolog, discută alături de Simona Dragomir despre cele mai importante informații de reținut atunci când vine vorba despre expunerea la soare..
Protecție solară indiferent de anotimp!
De multe ori, avem tendința de a crede că protecția solară se impune doar atunci când mergem la mare. Adevărul este că protecția solară ar trebui să ne însoțească pretutindeni, indiferent de anotimpul în care ne aflăm, indiferent dacă afară este înnorat, plouă sau este ceață, întrucât razele ultraviolete nu țin cont de aceste aspecte. Mai mult, chiar și atunci când conducem trebuie să avem grijă, având în vedere faptul că parbrizul protejează doar de ultravioletele A.
Soarele ne este prieten, dar să nu uităm că o expunere excesivă poate provoca atât accelerarea fotoîmbătrânirii, cât și apariția cancerului.
Solarul – un „ajutor” nociv
Multe persoane, înainte de a pleca în concediu la mare, aleg să meargă câteva ședințe la solar, pentru a-și pregăti corpul pentru plajă. În realitate, solarul este un dispozitiv cu ultraviolete A, care în afară de faptul că nu este dispozitiv medical, favorizează fotoîmbătrânirea, fiind de asemenea o cauză a cancerului de piele.
Așadar, se recomandă bronzul natural, însă bineînțeles însoțit de cremă cu protecție solară, iar dacă timpul de expunere este prea mare, îmbrăcămintea cu factor de protecție, pălăriile și șepcile sunt cele mai recomandate.
În cadrul acestei emisiuni, veți putea afla mai multe despre:
- Când vorbim despre o expunere excesivă la soare?
- Cum acționează soarele la nivelul pielii noastre?
- Ce este fotoîmbătrânirea și cum ne putem proteja?
- Cum ne alegem cremele cu factor de protecție?
Urmăriți întregul material video, aflat la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!