În această emisiune, Simona Dragomir discută alături de dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, despre tipurile de inflamație existente, factorii care favorizează apariția bolilor degenerative și modalitățile prin care putem identifica inflamațiile din organism.
Câte ceva despre inflamația acută
În momentul în care ne tăiem la mână, avem o fractură sau o simplă zgârietură, locul acela se inflamează. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul reacționează și dispune de mijloacele necesare, adică mobilizează o serie de substanțe, de celule mastocite care eliberează histamina, care cresc permeabilitatea, vasodilatația, apar macrofagele, cu citokinele inflamatorii și vindecă inflamația acută. Tot acest proces se rezolvă în câteva ore sau în câteva zile, după care inflamația dispare.
În cazul inflamației cronice…
Inflamația cronică ne îmbolnăvește și poate conduce chiar la moarte. Cercetările au arătat că la baza bolilor degenerative cronice stă inflamația. Vorbim despre boli cardiovasculare, neurodegenerative, diabetul, obezitatea, care au ca punct de pornire inflamația cronică, care se asociază cu stresul oxidativ, producția de radicali liberi, care atacă celula, o îmbolnăvesc, o atacă și la final o omoară.
Urmărind această emisiune, veți putea afla:
- Ce înseamnă inflamația?
- Care este diferența dintre inflamația acută și cea cronică?
- Care sunt factorii care favorizează apariția bolilor degenerative?
- Cum putem identifica o posibilă inflamație în organism?
Vă invităm să aflați mai multe despre inflamație, din materialul video aflat la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!