Despre feminitate și etapele prin care trec femeile în viață a vorbit invitata Simonei Dragomir din această ediție, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.
Ce înseamnă feminitatea?
Feminitatea reprezintă totalitatea atributelor și calităților de ordin fizic și psihic asociate femeilor și fetelor. De aceea, feminitatea are diferite valențe, în funcție de vârstă, și nu ține de frumusețe, ci de atitudinea pe care o femeie o adoptă în raport cu altcineva sau cu anumite situații. Feminitatea este și o stare interioară de bine, de echilibru cu propria persoană și cu cei din jur.
Încrederea în sine și atitudinea se fomează încă din copilărie, fetițele au ca model de feminitate propriile mame, de aceea este deosebit de important ca mamele să acorde o atenție sporită comportamentului și atitudinii pe care o adoptă în preajma copiilor.
Etapele hormonale ale femeilor
De-a lungul vieții, femeile trec printr-o serie de etape hormonale. Pubertatea este prima etapă, momentul în care apare menstruația și posibilele tulburări de ciclu menstrual, normale în primii 2 ani. Următoarea etapă este începerea vieții sexuale care vine și ea cu modificări, apoi apare prima sarcină, de preferat înainte de 30 de ani, din punct de vedere al fertilității. În jurul vârstei de 40 de ani, femeile sunt deja realizate și împlinite sufletește, dar se apropie și de menopauză. În fiecare etapă este importantă atitudinea cu care trecem prin experiențe și, de asemenea, grija pentru sănătate. După vârsta de 40 de ani, organismul începe să reducă producția unor substanțe chimice, precum coenzima Q10, vitamina D3, seleniul, care trebuie totuși menținute la un nivel optim. Sursele potrivite sunt suplimentele alimentare de calitate, precum Coenzyme Q10, Super Vitamin D3, Resveratrol cu Seleniu (cu acțiune asupra tiroidei, dar și antiaging), Vitamina C. Un alt produs care aduce numeroase beneficii asupra tenului este Beauty Help, a cărui formulă complexă hrănește frumusețea din interior.
Urmărind emisiunea aflată la începutul acestui articol, veți afla cum ne influențează emoțiile starea de sănătate, dacă presiunea socială are greutate în percepția fiecărei femei față de sine însăși, de ce apar afecțiunile genitale feminine și cât de mult contează ce emoție experimentezi și cât de des o faci. Care sunt remediile naturale potrivite pentru sănătatea femeilor, dar și cât de importantă este o viață sexuală activă în starea fizică și emoțională a femeii.