Cafeaua este sănătoasă!
Specialiștii marilor universități din lume au studiat în ultimul timp proprietățile cafelei și au constatat faptul că aceasta chiar este foarte sănătoasă. Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, discută în emisiunea Simonei Dragomir despre cum ajută consumul de cafea organismul. În afară de faptul că elementul de bază pe care îl conține este cofeina, cafeaua este bogată în vitamine din grupul B, minerale (magneziu, mangan, fosfor etc.) și aproximativ 100 de antioxidanți, responsabili pentru neutralizarea radicalilor liberi.
Cafeaua contribuie la prevenirea apariției bolilor nerodegenerative
Poate prea multă cafea să ne facă rău? Conform ultimelor descoperiri, dacă nu există intoleranțe sau probleme de acest gen, o cantitate mai mare de cafea nu are cum să ne facă rău. Dimpotrivă, cafeaua poate fi băută ca „tratament preventiv” împotriva apariției bolii Alzheimei, scăzând riscul acesteia cu 40 până la 60%.
În afară de faptul că poate reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, cafeaua protejează ficatul de boli precum ciroza sau carcinomul hepatocelular. În plus, după cum bine știm, este un puternic energizant, îmbunătățind capacitatea de concentrare.
Urmărind emisiunea, veți putea afla:
- Care sunt beneficiile consumului de cafea?
- Care sunt contraindicațiile consumului de cafea?
- Care sunt soluțiile naturale ce pot fi folosite ca înlocuitori de cafea?
- Care sunt produsele naturale la care putem apela pentru a avea o creștere a nivelului de atenție și concentrare, în lipsa consumului de cafea?
- Cum ne putem energiza fără a risca apariția insomniilor și fără a masca epuizarea?
Aflați mai multe informații despre cafea, din emisiunea aflată la începutul acestui articol,
Vizionare plăcută!