Competiția de eseuri este gândită având în vedere contextul actual, al unei societăți care își îndreaptă tot mai mult atenția către domeniul științific biomedical.
Când se desfășoară competiția și cine poate să participe?
Competiția are loc în perioada 15 februarie – 15 martie 2022, iar organizatorii așteaptă ca studenții și elevii pasionați de domeniile bioștiințelor, medicinei, ingineriei medicale și IT/inteligență artificială să își înscrie eseul în competiția BioMed. Se urmăresc atât latura creativă a participanților, cât și abilitatea de a imagina tehnologii sau aplicații revoluționare în medicină sau bioștiințe.
Ce trebuie să conțină eseurile?
Fiecare participant trebuie să redacteze un eseu științific (max. 1000 cuvinte și o imagine reprezentativă) în care să fie prezentată o posibilă evoluție a unor metode, tehnologii, instrumente sau materiale, încadrându-se într-una din următoarele teme:
- Bio-inspired systems: natura ca sursă de inspirație pentru inovații – explicarea unui proces biologic la alegere din fiziologia plantelor/animalelor/umană și translatarea acestuia într-un produs care reprezintă o soluție la o problemă identificată cauzată de un factor biologic, într-unul din domeniile: sănătate umană, protecția mediului.
- HealthAI: revoluția „industrială” a secolului nostru – imaginarea unei viitoare aplicații bazate pe inteligență artificială/inginerie electrică care reprezintă o soluție la o problemă cauzată de un factor biologic, într-unul din domeniile: sănătate umană, protecția mediului.
Cum se jurizează eseurile și ce poți câștiga dacă te înscrii?
Juriul selectat se va ocupa de analizarea lucrărilor, criteriile de bază fiind deopotrivă originalitatea și caracterul revoluționar al acesteia. Astfel, eseurile câștigătoare vor fi răsplătite cu premii totale de peste 15.000 lei la ambele categorii tematice și educaționale (pre-universitar și universitar).
Puteți afla mai multe detalii legate de înscriere și desfășurarea competiției BioMed accesând site-ul: https://biomentorhub.ro/biomed-2022/
Cine sunt organizatorii?
Biomentorhub este o asociație neguvernamentală și nonprofit, o inițiativă realizată de un grup de tineri români dedicată mentoratului pentru studenți, elevi și tineri cercetători interesați să urmeze o carieră de cercetare în domeniile bioștiințe și medicină. Obiectivele sale sunt:
- conectarea elevilor și studenților cu mentori care desfășoară activități de cercetare în domeniile bioștiințe și medicină.
- sprijinirea cercetătorilor români din diasporă, interesați să descopere oportunități profesionale și de colaborare în România.
- dezvoltarea și popularizarea cercetării științifice din România.
- centralizarea resurselor educaționale și financiare disponibile pentru studenți, elevi și tineri cercetători cu rezultate foarte bune în aceste domenii.