Bună tuturor! Sunt Florentina și aș dori să vă întreb cât de des folosiți folia de aluminiu în bucătărie?
Producătorii au numit-o folie de aluminiu alimentară, dar dacă întrebați cercetătorii, aluminiul și alimentele nu au ce căuta împreună!
Ce facem cu folia de aluminiu în bucătărie? Împachetăm sandvișurile, acoperim vasele cu mâncare, protejăm aragazul de murdărie și chiar gătim în folie de aluminiu! O fi bine? Chiar DELOC!
Există dovezi tot mai clare ale faptului că gătitul în folie de aluminiu este periculos pentru că, prin expunerea la temperaturi înalte, aluminiul pătrunde în mâncare, iar noi consumăm alimente cu unul dintre cele mai răspândite metale grele. Studiile spun că atunci când consumăm alimente gătite în folie de aluminiu avem un risc mai mare de a dezvolta osteoporoză și boala Alzheimer. Efectul este mai puțin nociv dacă doar acoperim sau împachetăm alimentele cu folie din aluminiu, însă pericolul nu dispare! Mare atenție și la tăvile de unică folosință din aluminiu, la tigăi și oale ce pot conține aluminiu!
Poate mă veți întreba ”Și cum mai obținem acele fripturi suculente fără folie din aluminiu?”. Folosind vase ceramice cu capac sau vase din sticlă, la fel, cu capac!
Pe data viitoare!