Bună tuturor! Acum că e mai cald afară, nu-i așa că faceți mai des duș? Ar fi bine să știți că nu este necesar să folosiți gelul de duș sau săpunul de fiecare dată, mai ales dacă faceți duș doar ca să vă răcoriți.
Cu cât folosiți mai des gel de duș sau săpun, cu atât riscați să provocați o disbioză la nivelul pielii. Ce înseamnă asta? Produsele de igienă conțin substanțe detergente ce deshidratează și usucă pielea și dezechilibrează pH-ul. Pielea sănătoasă are un pH relativ acid (în jur de 5) și este un mediu prielnic pentru dezvoltarea microbiomului, acele bacterii benefice, iar săpunul are un pH în jur de 10. Prin urmare, dacă folosiți excesiv un săpun alcalinizant și cu atât mai mult unul antibacterian, riscați să stricați echilibrul microbiomului și să aveți probleme cutanate.
Mai mult, o serie de medici dermatologi din Statele Unite ne recomandă să renunțăm la săpun și geluri de duș și să ne spălăm folosind doar apă! Este indicat să folosim săpun înainte să gătim și după ce folosim toaleta, însă spălarea întregului corp zi de zi cu diverși detergenți nu este cel mai sănătos lucru pe care îl putem face, contrar a ceea ce spun reclamele de la TV. Societatea ne învață că un om care miroase a parfum este un om curat, însă v-ați întrebat dacă parfumul care vă rămâne pe piele după duș este sănătos?
Voi cum procedați? Sunt Florentina de la ZDS și ne revedem curând!