Bun găsit! Vi s-a întâmplat să dați de furnici în cămară sau în dulapurile din bucătărie și să nu știți cum să scăpați de ele?
Insecticidele nu sunt soluția ideală întrucât vă pot afecta sănătatea! Insecticidele sunt obținute din substanțe toxice care poate că vă scapă de furnici, dar este posibil să vă facă și rău atunci când le inhalați sau dacă ajung pe suprafața unor alimente pe care le consumați ulterior. Vă propun câteva soluții naturale cu ajutorul cărora puteți scăpa de nesuferitele furnici:
Piper – presărați piper proaspăt măcinat în locurile în care stau furnicile și pe unde ați observat că intră sau amestecați piper măcinat cu apă și pulverizați. Furnicile nu suportă mirosul piperului.
Lămâie – amestecați zeamă de lămâie cu apă și pulverizați de câteva ori pe zi zonele invadate.
Mentă – presărați frunze de mentă uscate și fărâmițate în zonele afectate sau păstrați plicurile rămase de la ceai și așezați-le în dulap. Furnicile nu suportă nici mirosul puternic de mentă.
Scorțișoară – tot din cauza mirosului, furnicile vor pleca și dacă presărați scorțișoară pudră. Mai mult, scorțișoara afectează simțurile furnicilor și le împiedică să urmărească traseul de feromoni. Furnicile lasă urme chimice invizibile ce conțin feromoni și care le ajută pe celelalte furnici să găsească drumul spre sursa de hrană.
Castravete – furnicilor nu le place nici castravetele, așa că ar fi bine să plasați strategic câteva feliuțe în zonele invadate sau în locurile prin care pătrund în casă.
Portocală – coaja de portocală este toxică pentru furnici. Tăiați în bucăți mici sau radeți coaja unei portocale și puneți bucățelele în zonele unde apar de obicei furnicile.
Înainte de a folosi oricare dintre aceste soluții naturale, nu uitați să faceți bine curățenie și să eliminați orice posibile surse zahăr, hrana preferată a furnicilor!
Voi ce soluții naturale folosiți pentru a scăpa de furnici?