Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Tratamente moderne în boala Meniere

Autor:

Boala Meniere este o boală a urechii interne, care provoacă episoade spontane de vertij, împreună cu pierderea intermitentă a auzului, sunete în ureche (tinitus) și uneori cu senzația de presiune în ureche. Dr. Ioana Vodă, medic primar ORL, doctor în științe medicale, și Dr. Monica Ene, medic specialist ORL, invitatele Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate, ne povestesc mai multe despre ce opțiuni de tratament avem la dispoziție.

Vezi toate articolele despre:
amețeliboala Menieredureri cap

Din ce în ce mai multe persoane se plâng, la nivel mondial, de apariția unor pierderi inexplicabile de echilibru. Mai exact, acuză amețeli, senzația că pământul le fuge de sub picioare, că se învârte casa cu ei. De asemenea, își pierd senzația de stabilitate, iar dezechilibrările îi împiedică de multe ori să desfășoare chiar și activități simple pe parcursul zilei. În plus, apare tendința oarecum firească de a se retrage din ceea ce făceau în mod normal, de teamă ca simptomele să nu își facă din nou apariția și să intervină posibile accidente.

  • Boala Meniere este mai frecvent întâlnită la adulţi, după 40 de ani, decât la tineri sau la copii. Există şi o componentă genetică în dezvoltarea bolii. De asemenea, aproximativ 50% din pacienţi pot dezvolta boala Meniere şi la urechea opusă după câţiva ani de la diagnosticul iniţial.
  • Boala Meniere sau sindromul Meniere este una dintre multiplele cauze ce stau la baza pierderilor de echilibru. Această afecțiune creează o hiperpresiune la nivelul structurilor urechii interne – atât de echilibru, cât și de auz, fiind caracterizată de triada vertij (mare, rotator, de lungă durată, cu greață, vărsături, stare intensă de rău general), zgomote sau țiuit în urechi (tinitus sau acufene) și scăderea progresivă a auzului (hipoacuzie neurosenzorială), 10-15% dintre pacienți suferind de hipoacuzii severe.
  • Boala Meniere este o afecțiune evolutivă, invalidantă, ce poate face chiar necesară pensionarea anticipată a pacientului.
  • În boala Meniere putem întâlni crize periodice de vertij, a căror frecvență poate varia de la una pe an, la una pe zi. Tratamentul medicamentos este unul de fond, de întreținere, fiind eficient numai în crize.

Pentru afla despre soluțiile moderne pe care le avem la dispoziție pentru tratarea acestei boli extrem de invalidante, vă invităm să urmăriți integral materialul video de la începutul acestui articol.

Etichete articol:
amețeliboala Menieredureri cap
Articolul anterior
Ce faci dacă te-ai accidentat la schi? Patologia mâinii, umărului și genunchilor
Articolul următor
Fizioterapia și bebelușul
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo