Genunchiul este o articulație complexă, responsabilă de susținerea greutății corpului și care trebuie să permită mișcările de flexie, de extensie, de rotație, rămânând în același timp stabilă. Articulația genunchiului unește femurul cu tibia și cu rotula. Între cele trei oase se află o capsulă ce conține lichid sinovial pentru lubrifierea articulației. Între tibie și femur se găsesc două tipuri speciale de ligamente, numite meniscuri. Acestea ajută ligamentele în menținerea stabilității genunchiului, în distribuirea greutății și protejarea cartilajelor articulare. Fără meniscuri, concentrația de forță într-o zonă mică a cartilajului articular poate deteriora suprafața și poate conduce la degenerare în timp. Capetele oaselor articulațiilor sunt acoperite de un material numit cartilaj articular, care permite suprafețelor să alunece fără a fi afectate. Funcția cartilajului articular este de a absorbi șocul și de a oferi o suprafață care să faciliteze mișcarea.
[post-content id=697]
Scurtă lecție de anatomie a genunchiului
Autor:
[post-content id=704]
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Metode inovatoare de diagnostic și tratament al cancerului în 2018
Tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit la timpul potrivit! Este standardul de aur în tratarea cancerului la ora actuală. Este ceea…
Laureații Premiul Nobel în Medicină (IV)
2005: Premiul Nobel pentru descoperirea bacteriei Helicobacter pylori Premiul a fost acordat în comun lui Barry J. Marshall (Laboratorul de…
Ai senzația de gură uscată? Atunci trebuie să citești asta!
Este normal să ai gura uscată atunci când ești deshidratat sau atunci când ești extrem de nervos, dar o senzație…
8 beneficii surprinzătoare ale saunei
Când pot beneficia de luxul de a merge la o sală de fitness, prioritatea mea este întotdeauna aceeași: sauna. Dacă…
12 semne ale deficienței de magneziu
Magneziul este un element regăsit în natură și unul dintre electroliții organismului, fiind al patrulea cel mai abundent mineral prezent…