Sănătate

Rolul fibrelor alimentare în detoxifiere și slăbire

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute

Robert Urich era de părere că un aspect sănătos începe cu interiorul. Tonusul bun și sănătatea întregului organism sunt condiționate de alimentație, de stilul de viață pe care îl adoptăm, dar și de mediul în care trăim. Toate acestea influențează într—un fel sau altul sănătatea. Este responsabilitatea noastră să ne menținem organismul în formă și departe de elemente toxice, pentru o viață lungă și lipsită de probleme  de sănătate.

Vezi toate articolele despre:
coloncolonhelpdetoxifierefibre alimentareslăbire

Cu siguranță ați auzit de toxine și este clar că, dacă ceva e toxic, nu ne face bine, dar v-ați gândit cât de expuși suntem cu toții la aceste substanțe?

În prezent, trăim într-un mediu poluat și inspirăm odată cu aerul tot felul de substanțe dăunătoare pentru organism. Folosim produse de curățare a casei sau de îngrijire personală și ne hrănim cu alimente procesate ori fructe și legume care conțin pesticide. Alimentele nesănătoase sunt printre principalii factori care ne predispun la dezvoltarea diferitelor tipuri de afecțiuni, cu precădere cerealele rafinate, uleiurile industriale, zahărul și soia procesată.

Boli dezvoltate de toxicitatea din organism

Riscul dezvoltării bolilor apare în cazul consumul excesiv al alimentelor toxice pentru organism sau în momentul în care suntem expuși pentru o perioadă îndelungată la factori dăunători. Nivelul de toxicitate din organism este influențat de gradul, frecvența și durata de expunere, dar și de relațiile sinergice dintre substanțele chimice care ajung în organism.

Care sunt modalitățile prin care organismul scapă de toxine în mod natural?

Deși toxinele din mediu sunt la fiecare pas, corpul uman are 3 metode naturale de a transforma și elimina toxinele: respirație, transpirație și excreție. Plămânii sunt cei mai buni aliați ai organismului în procesul detoxifierii. Deși mediul este poluat, plămânii filtrează aerul, de aceea, este important să respirăm corect pentru a permite oxigenului să ajungă la toate țesuturile din corp. Transpirația este o altă cale a corpului de a elimina toxine, prin piele. Prin urmare, pentru a beneficia de această modalitate naturală a corpului de a se curăța, este recomandat să ne implicăm în activități fizice care să ne solicite sau să facem băi de aburi ori să petrecem timp în saune. Excreția este calea organismului de a elimina toate substanțele nefolositoare din organism. În acest proces, principalii implicați sunt rinichii și sistemul intestinal. Pentru o funcționare optimă a rinichilor este necesar să ne hidratăm corect, iar în ceea ce privește tranzitul intestinal, acesta trebuie ajutat printr-o dietă bogată în fibre care vor facilita acest proces.

Alimentația bogată în fibre și rolul lor

Ficatul este și el un organ reprezentativ în eliminarea toxinelor din organism. În prima etapă a procesului, ficatul descompune toxinele, a doua etapă se concentrează pe descompunerea metaboliților secundari ai toxinelor în compuși solubili în apă, iar în a treia etapă este implicată membrana celulară ale cărei proteine controlează eliminarea metaboliților rezultați în urma primelor două etape. În acest proces complex, dieta este deosebit de importantă deoarece deficiențele nutriționale sau problemele de sănătate împiedică desfășurarea normală a celei de-a doua etape, iar toxinele rămân depozitate în organism și pot avea efecte nedorite.

Microbiomul tău este influențat de hrana pe care o consumi. O dietă bogată în nutrienți, bazată pe fructe și legume, poate ajuta, prin aportul antioxidanților, la protejarea organismului împotriva factorilor toxici. Studiile medicale au demonstrat că fibrele alimentare cresc activitatea enzimelor antioxidante din ficat și intervin asupra acizilor biliari. Procesul de detoxifiere este favorizat de fibrele alimentare care alimentează creșterea microflorei benefice. Această microfloră funcționează ca barieră intestinală, are rol în funcția imunitară prin acțiunea asupra tractului digestiv și metabolizarea azotului.

Fibrele în procesul de slăbire

Kilogramele în plus pun organismul în dificultate, suprasolicită și pot afecta articulațiile și ne îngreunează activitățile cotidiene. Din fericire, fibrele alimentare au rol și în procesul de slăbire, fiind implicate în arderea grăsimilor. Totodată, fibrele contribuie la senzația de sațietate și inhibă foamea, situație determinată de faptul că fibrele se umflă în stomac.

ColonHelp – aliatul organismului tău

Deși organismul are propriile căi naturale de a elimina toxinele și factorii dăunători sau inutili, stilul de viață haotic și stilul alimentar sărac în fibre îi îngreunează munca. De aceea, este recomandat să stimulăm detoxifierea prin suplimente alimentare. Un foarte bun aliat în acest proces poate fi ColonHelp. Produsul conține două dintre cele mai bune surse de fibre: semințe de in și de psyllium care au rezultate dovedite în îmbunătățirea digestiei, constipație, detoxifierea organismului etc.

 

Surse:

drhyman.com/blog/2012/02/20/how-toxins-make-you-fat-4-steps-to-get-rid-of-toxic-weight

chriskresser.com/how-toxins-are-making-us-fat-and-diabetic

chriskresser.com/environmental-toxins-steps-for-decreasing-exposure-and-increasing-detoxification

chriskresser.com/9-steps-to-perfect-health-1-dont-eat-toxins

chriskresser.com/environmental-toxins-the-elephant-in-the-room

www.foodnavigator.com/Article/2015/03/30/Cereal-fiber-health-properties

askthescientists.com/qa/dietary-fiber-and-detox-organs

colonhelp.ro/colonhelp-pentru-sanatate/adio-kilograme-in-plus-bine-ai-venit-silueta

Etichete articol:
coloncolonhelpdetoxifierefibre alimentareslăbire
Articolul anterior
O plantă minune, ce te ține departe de stres! – VIDEO
Articolul următor
Anul schimbării, al vindecării și al iubirii – VIDEO

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: