Dincolo de starea de rău pe care o resimțim chiar noi în cazul în care suferim de rău de mișcare, apar de multe ori discuții în grupurile sau în familia din care facem parte. Nu putem avea grijă de cei mici într-o călătorie sau chiar evităm plecările pentru că nu putem face față drumului. Evităm plecările în afara țării pentru că gândul unui drum cu avionul sau vaporul pare imposibil de suportat. Pentru cei din jur, în contextul în care nu suferă de aceeași problemă, situațiile de acest gen riscă să pară un moft și să creeze animozități. În cazul în care astfel de probleme apar încă din copilărie, uneori pot fi afectate și relațiile sociale ale celui mic prin evitarea plecărilor în excursii și tabere, prin tendința de a extinde ocolirea anumitor activități, chiar dacă nu prezintă un risc.
- Răul de mișcare nu este un moft, este rezultatul unui dezechilibru la nivelul urechii interne.
- Paleta de simptome pentru răul de mișcare poate oscila de la o ușoară stare de rău, la greață, vărsături, amețeli.
- Răul de mișcare sau de înălțime poate fi tratat prin diverse exerciții ce au ca scop reeducarea vestibulară, un tip de tratament ce oferă o alternativă fără efecte adverse, spre deosebire de tratamentele medicamentoase dure ce acționează atât asupra urechii sănătoase, cât și asupra urechii care înregistrează probleme.
- Reeducarea vestibulară este soluția recomandată nu doar în cazul răului de mișcare sau de înălțime, ci și în cazul vertijului, de exemplu.
Pentru a afla mai multe despre cum apar aceste dezechilibre, ce le agravează și cum putem investiga și trata cauzele apariției lor vă invităm să urmăriți întreaga emisiune la linkul de mai sus.
Vizionare plăcută!