Există motive întemeiate pentru a crede că specialiștii de la Institutul de Cercetare Clinică de la Montreal (IRCM) au găsit o posibilă soluție pentru tratarea infecțiilor cu coronavirus. Conform dr. Michel Chrétien (foto), cel care conduce această echipă de cercetare, este vorba despre quercetină, un flavonoid natural, ce se presupune că ar avea rezultate atât în prevenția, cât și în tratarea acestei infecții virale ce ridică probleme la nivel mondial.
Dr. Chrétien spune că această substanță – quercetina – este deja folosită pentru a trata și preveni Ebola, precum și virusul Zika. În 2014, în urma unui experiment realizat la laboratorul național de microbiologie din Winnipeg, acest produs natural a ajutat la controlul evoluției cazurilor de Ebola.
În acest context, studiile clinice pot începe curând în China. Tabletele cu doze mari de quercetină, create de o companie farmaceutică elvețiană, au fost deja dezvoltate și aprobate de FDA, agenția de reglementare americană. Testele clinice vor fi realizate pe 1000 de persoane bolnave din Wuhan, orașul în care a izbucnit această pandemie.
Quercetina este disponibilă și în România – produsul Quercetin de la Zenyth, producător român de suplimente naturale.
Quercetina este un flavonoid, care se găsește în mod natural în fructe și legume crude (ardei, ceapă, sparanghel, roșii, broccoli, cireșe, mere, struguri). Folosită ca supliment alimentar, quercetina are rol antioxidant, antiinflamator și antihistaminic. În plus, contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reduce fragilitatea capilarelor, protejează vasele de sânge, favorizează scăderea colesterolului. Quercetina are și proprietăți anti-aging, contribuind la menținerea sănătății pielii, creierului și inimii.
Sursa:
https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1538011/quercetine-coronavirus-michel-chretien-ircm-montreal-patrice-roy