Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Menopauză mai ușoară, provocări și soluții – VIDEO

Autor:

Ce putem să facem pentru o menopauză cât mai liniștită și fără griji? Aflăm de la invitata Simonei Dragomir din această emisiune, dr. Maria Marcvart, medic primar medicină internă.

Vezi toate articolele despre:
estrogenmenopauzăprogesteronvideo

Este menopauza o perioadă cu care doar femeile se confruntă? Din punctul de vedere al modificărilor în organism, răspunsul este da, doar femeile au menopauză. Totuși, putem spune că în această nouă etapă este implicată întreaga familie. De ce? Pentru că femeia este mai mult decât soție și mamă, ea este nucleul familiei, iar dacă starea fizică și mentală sunt bune, atunci întreaga stare generală și întreaga atmosferă au de câștigat.

Hormonii estrogeni ne protejează de bolile cardiovasculare

Menopauza este un proces cât se poate de normal care, de cele mai multe ori, este determinat genetic, adică la fiică apare la vârsta la care s-a instalat și în cazul mamei.

Ce se întâmplă propriu-zis la menopauză?

În momentul în care apare menopauza, ovarele nu mai dau randament precum o făceau în tinerețe, adică nu mai produc hormoni estrogeni. Acești hormoni feminini au rol protector asupra vaselor de sânge pe care le relaxează. De aceea, femeile tinere au tensiunea mică, pentru că au vasele dilatate și deschise. Astfel, ele sunt protejate din punct de vedere hormonal de bolile cardiovasculare și, în primul rând, de hipertensiune. Din această cauză, odată cu instalarea menopauzei, mai exact după vârsta de 55 de ani, este bine ca femeile să aibă mai mare grijă de sănătatea lor, mai ales că, din 10 în 10 ani, riscul de accident vascular cerebral se dublează.

Ce simptome apar odată cu menopauza?

  1. Bufeurile

Putem spune că bufeurile se află pe primul loc în lista de simptome specifice menopauzei, mai exact, creșterile de temperatură de la nivelul corpului. Aceasta se manifestă printr-o senzație de foc sau căldură foarte mare, transpirație excesivă, roșeața pielii, este supărătoare și poate lua prin surprindere. Cu toate că apar la început, acestea pot persista uneori și vreme de 2-3 ani, dar frecvența lor scade.

  1. Tulburări de somn

Având în vedere faptul că menopauza poate reprezenta un stres în plus, în cazul multor femei pot apărea tulburările de somn, atât din cauza bufeurilor, cât și din cauza afectării psihicului.

  1. Iritabilitate, schimbări de dispoziție

O vezi cu zâmbetul pe buze, iar câteva minute mai târziu izbucnește din plâns, aparent fără niciun motiv. Cu toate că pot părea reacții exagerate, schimbările de dispoziție sunt absolut normale și nu reprezintă o problemă, ci mai degrabă un motiv în plus pentru orientarea femeilor asupra nevoilor interioare.

Subiectele discutate în cadrul acestei emisiuni urmăresc:

  • Ce este menopauza? La ce vârstă se instalează?
  • Care sunt simptomele prin care ne putem da seama că am intrat la menopauză?
  • Perimenopauză, menopauză, postmenopauză, ce înseamnă fiecare?
  • Care sunt provocările care pot apărea în timpul menopauzei?
  • Ce metode există pentru a diminua simptomele menopauzei?
  • Cum ne ajută ozonoterapia pe perioada menopauzei?

Pentru mai multe informații despre ce puteți să faceți pentru a trece mai ușor prin perioada menopauzei, vă invităm să urmăriți întregul material video, aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
estrogenmenopauzăprogesteronvideo
Articolul anterior
Cum scădem colesterolul cu ajutorul terapiilor naturale? – VIDEO
Articolul următor
Cauze mai puțin cunoscute ale oboselii cronice – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo