Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum scăpăm de respirația urât mirositoare?

Autor:

50% din populația adultă suferă de halenă sau respirația urât mirositoare. Care sunt cauzele și cum o putem elimina din viețile noastre, aflăm de la Simona Dragomir!

Vezi toate articolele despre:
alcoolcariicolonhelp probiotic fortefloră intestinalăfumathalenăigienăprobioticevideo

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vreau să vă vorbesc despre respirația urât mirositoare. Știu că este un subiect sensibil, dar foarte multe persoane trăiesc cu această problemă fără să conștientizeze și fără să le spună cineva, de rușine. Imaginați-vă că 50% din populația adultă are această problemă de sănătate!

Halena sau respirația urât mirositoare apare cel mai des din cauza resturilor de mâncare ce se blochează între dinți, pe limbă și pe gingii. Aceste resturi determină formarea cariilor, iar cariile ne fac respirația să miroasă urât. Halena mai poate apărea și din cauza unor infecții sau boli gingivale, precum gingivita sau parodontoza, dar și din cauza unor vicii sau obiceiuri. Atunci când dormim cu gura deschisă sau când consumăm alcool, gura ni se usucă și poate începe să miroasă urât, iar fumatul este unul dintre principalii factori ce duc la apariția halenei.

Mai există o cauză a respirației urât mirositoare despre care nu se vorbește în mod obișnuit: un sistem digestiv bolnav. În intestin ar trebui să avem bacterii benefice în procent de 85%, însă atunci când consumăm multe alimente procesate, cu aditivi, îndulcitori sau cantități mari de zahăr, bacteriile nocive se pot înmulți, iar intestinul poate deveni permeabil. Sindromul intestinului permeabil ne poate face respirația să miroasă urât, dar este implicat și în apariția bolilor autoimune, alergiilor, inflamațiilor cronice, depresiei sau chiar în unele forme de cancer.

Și acum, că am aflat de ce apare halena, să vedem și cum scăpăm de ea! Și nu, guma de mestecat mentolată nu este răspusul corect! Primul pas este igiena dentară: periatul dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare ne scapă de bacteriile nocive, ne mențin dinții sănătoși și respirația proaspătă. Încercăm să renunțăm la vicii precum fumatul sau consumul de alcool, iar dacă suferim de boli gingivale, dăm fuguța la medic pentru a le trata! Dacă am făcut toate astea și halena nu a dispărut, este timpul să ne îndreptăm atenția spre flora intestinală! Iaurtul preparat în casă, probioticele și fibrele ne ajută să reechilibrăm nivelul de bacterii benefice din intestin. Ar fi bine să renunțăm sau să limităm considerabil consumul de băuturi carbogazoase, sucuri de fructe din comerț și de alimente ce conțin zaharuri sau cereale bogate în gluten, pentru că acestea atacă flora intestinală. Tot pentru reechilibrarea florei putem apela și la ColonHelp Probiotic Forte de la Zenyth, un supliment alimentar 100% natural, ce conține fibre de in, psyllium, inulină și probiotice care protejează și refac flora intestinală.

Așadar, dacă vă confruntați cu această problemă a respirației urât mirositoare, este foarte important să descoperiți cauza și să o tratați. Atunci când suferim de halenă riscăm să avem o viață socială nu tocmai activă, să ne izolăm și chiar să cădem în depresie. Încercați să faceți alegeri sănătoase, aveți grijă de întregul vostru organism și tratați cauzele, nu efectele! Pe curând!

Etichete articol:
alcoolcariicolonhelp probiotic fortefloră intestinalăfumathalenăigienăprobioticevideo
Articolul anterior
Varicele, o problemă de care putem scăpa fără durere sau complicații!
Articolul următor
Animalele de companie trebuie învățate să nu fie geloase pe copii!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo