Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum ne ferim de insolație?

Autor:

Insolația este cea mai gravă afecțiune ce poate apărea ca urmare a expunerii la temperaturi înalte și a deshidratării. Fiindcă soarele s-a instalat confortabil și va mai sta aici o perioadă, ar fi bine să știm care sunt simptomele insolației și cum ne ferim de ea!

Vezi toate articolele despre:
convulsiideshidrataredurere de capfebrăgreațăhidratareinsolațieleșinrecomandaresoareurgență medicalăvărsăturivideo

Bun găsit, dragii mei! E soare și e frumos și mulți dintre noi abia așteaptă să lenevească într-un hamac pe malul mării, în bătaia razelor de soare. Dar să nu uităm că soarele ne poate face și rău! Insolația poate apărea exact când ne este lumea mai dragă, de aceea este recomandat să ne luăm măsuri de precauție pentru a fi sănătoși tot sezonul estival!

Astăzi vorbim așadar despre insolație, despre simptomele ei și despre cum o putem evita!

De insolație am auzit cu toții și poate că unii dintre noi chiar au suferit de așa ceva. Insolația este cea mai gravă afecțiune ce poate apărea ca urmare a expunerii la temperaturi înalte și a deshidratării. Este o formă de hipertermie pentru că organismul își pierde capacitatea de a-și regla temperatura corpului, situație în care poate apărea febra.

Cum vă puteți da seama că suferiți de insolație? Temperatura corpului de peste 40 de grade Celsius este primul semn! Apoi apar durerea de cap intensă, bătăile rapide ale inimii, oboseala accentuată, crampele, slăbiciunea musculară, pielea poate deveni roșie și uscată, iar transpirația poate dispărea în ciuda temperaturii ridicate. Vă mai puteți confrunta cu greață și vărsături, amețeli, stări de confuzie și chiar delir, urina poate deveni închisă la culoare, iar în cazurile grave pot apărea convulsiile și chiar leșinul.

Dacă știți că v-ați petrecut ziua în bătaia razelor de soare și o parte dintre aceste simptome apar, este recomandat să mergeți la medic! Insolația este o urgență medicală și poate fi fatală dacă nu este tratată rapid și eficient!

Până la instalarea insolației, puteți observa că vă este sete, că sunteți ușor confuzi, obosiți, aveți dureri de cap, fața este palidă, transpirați excesiv sau că sunteți pe punctul de a leșina. Acestea sunt simptomele epuizării termice și este indicat să vă adăpostiți într-un loc umbrit și răcoros, să vă hidratați și să vă odihniți pentru a nu se ajunge la insolație!

Cum facem să evităm insolația? Este recomandat să nu lucrăm, să nu facem exerciții fizice sau să ne plimbăm prin soarele puternic, să consumăm lichide și fructe cu un conținut mare de apă pentru a înlocui fluidele pierdute prin transpirație, să evităm alcoolul, cofeina și băuturile îndulcite, să purtăm pălărie, ochelari de soare și haine din materiale naturale care să ne ajute să ne reglăm temperatura corpului. Nu este chiar atât de greu, nu-i așa?

Din păcate, cei mai predispuși insolațiilor sunt copiii, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele care urmează un tratament pentru boli cronice precum diabet, obezitate, boli cardiovasculare sau respiratorii, sportivii care participă la antrenamente și competiții pe timpul lunilor de vară și persoanele ce lucrează în exterior, în agricultură sau în construcții, de exemplu. Chiar și animalele de companie pot face insolație, deci nu uitați să le oferiți și lor umbră și lichide!

Fiți așadar foarte atenți la timpul pe care îl petreceți în soare și aveți grijă de cei din jurul vostru, în special de copii și de bunici! O vară frumoasă vă doresc din suflet, fără insolații! Doar cu lucruri frumoase! Pe curând!

Etichete articol:
convulsiideshidrataredurere de capfebrăgreațăhidratareinsolațieleșinrecomandaresoareurgență medicalăvărsăturivideo
Articolul anterior
Săptămâna Mondială a Alăptării și prima aplicație mobilă despre alăptare
Articolul următor
Diferențele dintre infarctul bărbaților și cel al femeilor
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo