Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum detensionăm stresul și efectele lui, în mod natural?

Autor:

Stresul, pe cât pare de abstract și de greu de înțeles, pe atât este de general întâlnit în viața fiecăruia dintre noi. Chiar dacă acționează la nivel subtil și chiar dacă, de multe ori, nici nu suntem conștienți de cât de ridicat este nivelul de stres la care ne supunem, efectele lui sunt devastatoare pe termen lung. Cum putem detensiona stresul și efectele lui în mod natural?

Vezi toate articolele despre:
adaptogeneAshwagandharhodiolastresvideo

Expunerea prelungită la stres duce la apariția durerilor cronice, alergiile alimentare, sensibilitățile la diverse substanțe, tulburările digestive, dezechilibrele glicemice. Desigur, efectele nu se limitează la zona corporală. Stresul ne afectează relațiile cu cei dragi, capacitatea de concentrare, disponibilitatea de a dezvolta planuri de viață care să aducă împlinire.
Suntem alături de Simona Dragomir și invitata ei, dr. Anca Mihalcea, medic specialist geriatrie-gerontologie, cu competență în homeopatie. Ceea ce urmează să citiți sunt doar câteva idei extrase din discuție. Pentru a urmări întreaga emisiune, vă invităm să accesați materialul video de mai sus.

Stresul – efecte și remedii naturale

  • Stresul nu există în sine, ca forță venită din exterior. Stresul ține de o atitudinea a noastră cu privire la ceea ce vine din exterior. Șabloanele de reacție se deprind încă din copilărie, din primii 3 ani de viață. Pe termen scurt, stresul ne mobilizează, are rol pozitiv, pune lucrurile în mișcare. Pe termen lung, stresul produce inflamație la toate nivelurile și afectează inclusiv sistemul endocrin.
  • Unele dintre cele mai des întâlnire simptome ale expunerii prelungite la stres sunt stările de irascibilitate și neliniște, deteriorarea calității și duratei somnului, se merge până la forme acute ale manifestărilor psiho-fiziologice, așa cum este atacul de panică. De asemenea, stresul cronic este responsabil și de îmbătrânirea prematură, oboseala cronică, tulburările de atenție.
  • Tot în baza stresului pot să apară dermatite, sindromul intestinului iritabil, probleme de memorie, de atenție. Nu dăm randament în acțiunile întreprinse, învățăm cu greu lucruri noi și avem senzația că viața trece pe lângă noi.
  • Atunci când vorbim de stres cronic, avem în minte implicarea unui stimul, unui stresor care acționează constant. Poate este o situație care are loc la locul de muncă, poate este un context relațional sau familial. În lipsa îndepărtării de factorul stresor sau în lipsa schimbării perspectivei din care îl privim, starea de stres și suprasolicitare nu va face decât să se agraveze.
  • Plantele adaptogene sunt una dintre cele mai eficiente modalități de luptă împotriva efectelor stresului în organism, susținând corpul în procesele de adaptare la schimbările stresante ale mediului. Ashwagandha este un foarte bun adjuvant natural în cazurile de tensiune nervoasă și anxietate. Rhodiola dă rezultate vizibile atunci când suntem obosiți, când avem nevoie de revitalizare, energizare.
  • Pentru problemele de concentrare suplimentele pe bază de Bacopa monnieri, rhodiola, magneziu, omega 3 au rezultate foarte bune. În plus, Bacopa monnieri are efecte și în protecția în fața stresului chimic, ferind corpul de efectele anumitor pesticide. La Zenyth există mai multe tipuri de magneziu. Formula de magneziu citrat aduce, pe lângă relaxarea nervoasă și musculară, o reglare a tranzitului intestinal în caz de constipație.
  • Ultimul, dar deloc în ultimul rând, microbiomul este un actor extrem de important pe scena adaptărilor la mediu. Din ce în ce mai multe studii arată legătura dintre tulburările psihice, emoționale sau de dispoziție și starea florei microbiene.
Etichete articol:
adaptogeneAshwagandharhodiolastresvideo
Articolul anterior
Cum descoperi și cum stimulezi potențialul copilului tău?
Articolul următor
Rezolvarea infecțiilor fungice și urinare pe termen lung
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo