Sănătate, Video

Cum alungăm astenia de toamnă?

Autor:

Vremea ce devine din ce în ce mai rece, întunericul ce acaparează treptat-treptat o mare parte din zi, lipsa căldurii și a razelor de soare creează adesea stări de melancolie, timp în care ne simțim mai obosiți, fără chef și dorință de a întreprinde prea multe lucruri. Astenia de toamnă. Un soi de ceață ce se așterne peste mintea și inima noastră, îmbrăcându-le în culori triste și fără pic de culoare. Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competențe apifitoterapice, ne învață cum să ne simțim bine și în anotimpul frunzelor cărămizii, și pe timp de ploaie sau de vreme mohorâtă.

Vezi toate articolele despre:
Ashwagandhaastenieplante adaptogeneremediirhodiolasportvideo

Tulburările de memorie, anxietatea ori nervozitatea accentuată ne pot da de știre că toamna a pus stăpânire pe noi. Ne-a învăluit, fără ca măcar să ne dea de veste, într-o stare care ne distrage de la activitățile zilnice, punând frâne dorințelor noastre de a ne trăi viața în forță, așa cum am făcut-o până atunci. ”Noaptea putem avea un somn întrerupt, iar ziua, o stare de somnolență acentuată. Tranziția de la vremea călduroasă la cea rece determină ca la nivel neuro-hormonal să se petreacă tot felul de schimbări. Se secretă tot mai mulți hormoni de stres, precum cortizolul și adrenalina, ducând la o scădere drastică a serotoninei și a dopaminei, hormonii responsabili  cu starea de bine.

Produsele stupului, tonice și energizante

Îngrijorarea noastră trebuie să sporească, doar dacă aceste stări țin mai mult de două-trei săptămâni. Important este să continuăm să avem grijă de sănătate și să consumăm alimente bune pentru organismul nostru! O dietă bogată în legume și fructe, ce conțin vitamine, minerale, antioxidanți pun pe picioare organismul, îl fortifică și-i dau poftă de viață. Nici produsele stupului nu trebuie să lipsească de pe masa noastră! ”Lăptișorul de matcă este un energizant și un tonic excelent, de aceea, trebuie utilizat cu încredere”, explică dr. Constantina. Nu uită să amintească nici de plantele adaptogene, adevărate surse de forță și vitalitate, ce ajută organismul să se adapteze la noile condiții.

Ashwagandha și Rhodiola, două astfel de plante, cresc circulația hormonilor fericirii, ajutându-ne să facem trecerea mai ușoară către tot ceea ce impune traiul într-un anotimp rece. De altfel, și Coenzima Q10, 100 mg pe zi, uleiul de pește, ceaiurile cu efect tonic, precum cel verde sau negru, sporesc tonusul fizic și pshic.

Sportul în aer liber, calea spre starea de bine!

Să nu uităm însă că și anotimpul toamna ne oferă un adevărat spectacol de culori. De miresme. De peisaje tulburătoare prin nuanțele fascinante pe care le poate îmbrăca natura. Astfel, plimbările în aer liber, alergatul, sportul făcut în parcuri, toate ne pot da o stare de bine, revitalizantă. Reflexoterapia, masajul terapeutic elimină efectele negative ale asteniei, întăresc organismul și pun viață în corp și în minte!

Etichete articol:
Ashwagandhaastenieplante adaptogeneremediirhodiolasportvideo
Articolul anterior
Animalele de companie trebuie învățate să nu fie geloase pe copii!
Articolul următor
Talonetele personalizate alungă durerea de genunchi sau de spate!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo