Din păcate, problemele ce țin de dentiție nu au doar o componentă estetică, relațională. O mușcătură incompletă poate afecta digestia, poate genera dureri de cap și poate avea multiple efecte neplăcute în timp. Vorbim mai multe despre acest subiect cu dr. Irina Geantă, medic stomatolog, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate!
Ce trebuie să știm despre coroanele dentare?
- Coronele sunt restaurări de tip protetic care redau funcția și estetica dintelui
- Pot fi totale, atunci cât învelesc în totalitate dintele sau pot intra în restaurarea cu implanturi dentare. De asemenea, există și cazuri în care se fac protezări parțiale, atunci când dintele nu este distrus în totalitate. Mereu se încearcă păstrarea dintelui natural într-o cât mai mare măsură.
- Coroanele dentare se recomandă atât când vrem să facem reabilitări estetice, cât și când dintele este distrus din cauza unei carii.
- Restaurările pot înlocui și plombele clasice pentru că nu suferă procese de degradare în timp. Sunt mai rezistente chiar decât dintele natural. Plombele clasice suferă în timp anumite modificări.
- Este important să nu uităm, în cazul în care ne confruntăm cu teama de a merge la dentist, că stomatologia a avansat dincolo de problema durerii. Ceea ce își propune stomatologia actuală este o cât mai firească experiență pe scaunul dentistului și vizite regulate, doar pentru control și monitorizare.
Aflați mai multe despre beneficiile pe care le pot aduce protezele dentare urmărind întregul material de la începutul acestui articol!
Vizionare plăcută!