Bun găsit, dragii mei! Suntem înconjurați de tehnologie, telefoane mobile, internet, rețele wireless. Aproape că nu există locuință fără conexiune la internet. Iar dependența de smartphone este o realitate a zilelor noastre. Mulți dintre noi nu se pot dezlipi de telefon nici în somn, așa că adorm cu telefonul la cap. Este o mare greșeală, susțin specialiștii.
Dispozitivele conectate la internet emit radiații electromagnetice. Acestea sunt o formă de energie cu frecvență joasă, pe care țesuturile umane o pot absorbi.
Deși reprezentanții industriei de profil afirmă că nu avem de ce să ne temem, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat radiația electromagnetică emisă de telefoane în categoria 2B, adică posibil cancerigen pentru oameni. De altfel, există studii care afirmă că radiațiile electromagnetice sunt implicate în dezvoltarea unor tumori cerebrale numite glioame.
Cert este că telefoanele mobile ar trebui folosite după principiul „paza bună trece primejdia rea”.
Obișnuiți-vă să folosiți sistemul hands-free și limitați durata convorbirilor telefonice la strictul necesar. Pe cât posibil, folosiți mesajele scrise în locul apelurilor telefonice.
Nu mențineți telefonul lipit de ureche, ci la câțiva milimetri. Nu purtați telefonul mobil în buzunar sau foarte aproape de corp.
Radiațiile electromagnetice nu dorm. Închideți telefonul și routerul în timpul nopții și, chiar închis, nu dormiți cu telefonul mobil pe noptieră.
Cele mai mari precauții trebuie luate în dormitorul copilului: fără router sau calculator, iar televizorul și telefonul nu sunt deloc binevenite.
Țineți minte că telefoanele mobile nu sunt încă suficient testate pentru a da un verdict final privind siguranța lor. Așa că, fiți prudenți pentru a rămâne sănătoși! Pe curând!