Atenție la automedicație! Folosite la întâmplare și pentru timp îndelungat, antiinflamatoarele pot provoca o serie de efecte adverse mult mai grave decât durerea pe care ar fi trebuit să o trateze. Cele mai comune riscuri asociate consumului pe termen lung de medicamente antialgice și antiinflamatoare includ ulcerul și sângerările gastrice, arsurile la stomac și cancerul esofagian, creșterea tensiunii arteriale și alte probleme cardiovasculare. Din cauza consumului prelungit se poate ajunge chiar la hepatită toxică și alte afecțiuni colaterale. Retenția de lichide, senzația de greață, diareea, apetitul redus, insomnia și vertijul sunt alte efecte nedorite ale abuzului de medicamente antiinflamatoare. Anumite persoane au reclamat chiar erupții cutanate, indigestie, anemie, stări depresive și deteriorarea auzului după perioade lungi de folosire a acestor medicamente. În plus, pe termen lung, potrivit studiilor, medicamentele antiinflamatoare pot încetini capacitatea de autoregenerare a articulației și pot favoriza avansarea osteoartritei și degradarea cartilajelor. Soluția ar fi tratarea în profunzime a cauzei durerii și nu doar a efectului în mod superficial. În cazul în care chiar ai nevoie de un antialgic și antiinflamator încearcă un produs 100% natural, pentru că are efecte adverse mai reduse.
Care sunt riscurile abuzului de pastile pentru durere?
Autor:
Te-ar putea interesa și:
Tratament natural pentru articulații dureroase
Articulațiile sunt formațiuni anatomice alcătuite prin unirea a două sau mai multe capete osoase, care, alături de tendoane, ligamente, capsula…
Laureații Premiul Nobel în Medicină (VI)
1997: Premiul Nobel pentru descoperirea prionilor – un nou principiu biologic al infecției Premiul a fost acordat lui Stanley B.…
O inimă sănătoasă înseamnă un creier sănătos!
Legătura dintre creier și inimă tinde să iasă din ce în ce mai mult la iveală, dezvăluind o legătură extrem…
Scolioza la copii și adulți. Cum ne ajută fizioterapia?
Dincolo de suferințele de ordin fizic, persoanele care suferă de scolioză se confruntă și cu probleme de ordin emoțional și…
Quercetina: cel mai puternic antihistaminic natural
În afară de modificările permanente ale factorilor de mediu, modificările dietetice pot declanșa apariția alergiilor. Fie că este vorba despre…