Sănătate

Apendicita

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
apendicităflora bacterianăfloră intestinală

ColonHelp si apendicita

Calea cea mai usoara de a preintampina aparitia inflamarii apendicelui este o alimentatie corecta si sanatoasa, fara mancare greu digerabila. Fructele si legumele contin fibrele necesare alimentatiei corecte, insa inghitirea semintelor, precum si consumul de legume, de cereale fara o masticatie suficienta favorizeaza inflamarea apendicelui.

Avand in compozitie fibre gata mixate, ColonHelp inlatura aceste neajunsuri. Mai mult decat atat, formula speciala a acestui produs natural are multiple efecte benefice asupra organismului:

  • curatarea tractului intestinal prin antrenarea resturilor alimentare, diminuandu-se astfel riscul de producere a apendicitei;
  • prevenirea aparitiei parazitilor intestinali, care sunt un factor de risc in infectia apendicelui;
  • echilibrarea microflorei bacteriene (care poate fi afectata in cazul in care inflamarea apendicelui coincide cu o perioada de administrare a unor antibiotice);
  • reducerea balonarii (gratie fibrelor vegetale) si asigurarea tranzitului intestinal necesar unei bune digestii, mentinand astfel starea de sanatate.

Ce este apendicita?

Apendicita este inflamatia unui „saculet“ atasat intestinului gros. Acest „saculet“ se numeste apendice si are aspectul si marimea unei rame scurte, cu dimensiunile de 6-12 cm lungime si 6-8 mm in diametru. De obicei este localizat in dreapta, in partea inferioara a abdomenului, dar poate fi situat si mai jos sau mai sus (pana sub coaste), mai la stanga sau spre buric. Cand se inflameaza si se infecteaza (ca urmare a faptului ca nu se dreneaza), procesul evolueaza gradat, manifestandu-se ca un fel de abces. Cel mai mare pericol in ce priveste apendicita este ca, din cauza inflamatiei, apendicele sa se rupa (uneori, abcesele se „sparg“, puroiul curgand in afara). In acest caz, infectia se poate raspandi in toata cavitatea abdominala, ajungandu-se astfel la peritonita, una dintre complicatiile cu potential fatal.

Din acest motiv, apendicita este o urgenta chirurgicala si necesita interventia cadrelor medicale specializate. Generalizarea infectiei se poate produce chiar mai repede de 24 de ore, de aceea in cazul oricarei dureri abdominale care persista mai mult de o ora, trebuie consultat medicul. Apendicita ocupa primul loc printre urgentele abdominale, afectand unul din 200-250 de indivizi si manifestandu-se cu o incidenta medie de 4%-5%. Survine cel mai frecvent intre 10 si 30 de ani, fiind foarte rar intalnita pana la 3 ani si dupa 80 de ani. La femei, incidenta este de 2-3 ori mai mare decat la barbati. Apendicele nu indeplineste nici o functie in procesul de digestie, tocmai de aceea extirparea acestuia nu are consecinte negative asupra functionarii, in ansamblu, a organismului. Din pacate, singura cale de tratament a apendicitei este interventia chirurgicala, preferabila inainte de a se ajunge la faza acuta, pentru a evita riscul peritonitei.

Simptomele apendicitei:

– durerea initial localizata in abdomenul superior deasupra ombilicului, mergand apoi in partea stanga de jos a abdomenului (fosa iliaca dreapta). De cele mai multe ori apare brusc, apoi creste in intensitate, pana obliga bolnavul sa adopte o pozitie in care durerea este suportabila (pozitia antalgica este cea de culcat pe partea dreapta, cu picioarele retrase spre abdomen);

– aparitia de greturi si varsaturi (1-2 episoade);

– pierderea poftei de mancare, aparent fara nici un motiv;

– scaunul poate fi normal, constipativ sau diareic;

– febra 39-40 grade Celsius (aceasta poate fi uneori absenta);

– se poate simti durere la ridicarea genunchiului drept, la readucerea membrului inferior in pozitia dreapta sau la mers.

Factorii care contribuie la aparitia procesului inflamator sunt:

  • obstructia mecanica cu seminte si samburi de fructe, coji de seminte;
  • infestatie parazitara;
  • infectia si flora microbiana intestinala;
  • agentii patogeni din alte boli (amigdalita, gripa, reumatismul etc.);
  • bolile copilariei (pojarul, scarlatina, varicela, oreionul etc.);
  • fecalom (acumulare de materii fecale neevacuate);
  • tulburari digestive;
  • tulburari in drenarea apendicelui.

Solutii practice

− inlaturarea factorilor care favorizeaza parazitozele intestinale (consumul lichidelor din surse nesigure, consumul alimentelor in conditii neigienice);

− evitarea consumului fructe, legume cu tot cu samburi;

− asigurarea necesarului de fibre, ColonHelp constituind o sursa sigura de fibre gata mixate.

 

Etichete articol:
apendicităflora bacterianăfloră intestinală
Articolul anterior
Ocluzia intestinală
Articolul următor
Crampele abdominale

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: