Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Am rămas cu amețeli și instabilitate. Ce mă fac?

Autor:

Amețelile, senzația de instabilitate nu sunt doar niște simptome care ne împiedică să ne desfășurăm activitatea. Acestea aduc o deteriorare intensă la nivelul întregii vieți, ne fac să ne simțim nesiguri pe propriile forțe, ne aduc într-un stadiu în care simțim că suntem dependenți de cei din jur, simțim că ne este teamă să ne desfășurăm viața cu încrederea pe care am avut-o tot timpul. Ce putem face?

Vezi toate articolele despre:
amețeliinstabilitateORLvertij

Fiind asociate cu o senzație de pierdere a controlului, de fragilitate, amețelile și instabilitățile ne conduc de obicei, în primă fază, la ideea că suferim de ceva grav. Acest lucru nu este automat adevărat, dar nici exclus. Motiv pentru care controlul de specialitate este absolut necesar. Despre amețeli și instabilitate, despre cauzele care aduc aceste schimbări în viața noastră, despre ce soluții ne stau la dispoziție vorbim cu Simona Dragomir și invitata ei, dr. Ioana Vodă, medic primar ORL, doctor în științe medicale. Pentru a urmări întreaga discuție, vă invităm să urmăriți materialul de mai sus.

De reținut!

  • Amețeala a devenit un fenomen de care suferă o mare parte a populației. Statisticile arată că se luptă pentru primele locuri cu migrenele și durerile de cap. Amețelile nu sunt o boală în sine, ci sunt disfuncționalități ce apar în organism din cauze variate.
  • Amețeala își poate face apariția pe fond de oboseală, stres, scăderea glicemiei, la orice vârstă și în orice moment al zilei. Astfel, în cazul unei amețeli, cauzele pot fi multe, precum: anemia, tensiunea oscilantă, diabetul zaharat sau bolile febrile, dar și suprasolicitările nervoase, cure de slăbire, atacuri de panică etc.
  • Instabilitatea este o formă de dezechilibru care se manifestă printr-o senzație de plutire, de pierdere a direcției, care apare frecvent fără motiv. Se poate dezvolta în unele boli ale urechii interne și este declanșată de dezorganizarea otoliților – cristalele de carbonat de calciu (sindromul otolitic).
  • Vertijul este un alt simptom cu care mediul se întâlnește în cabinetul lui, o iluzie de rotație a corpului și a obiectelor din jur. În cele mai multe cazuri, este însoțit de stări de vomă și transpirații reci. Când apare fără o cauză anume, poate sugera o afecțiune a aparatului vestibular, cauzată de viroze ori infecții, sau chiar probleme mult mai grave.

Aceste simptome sunt foarte des compatibilizate eronat cu afecțiunile potrivite și tratate la fel de eronat. Este bine de știut că pacientul poate apela și la sedințele de reeducare vestibulare.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
amețeliinstabilitateORLvertij
Articolul anterior
Postura și kinetoterapia
Articolul următor
Cum identificăm alergiile alimentare la copii?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo