Fără miliardele de microbi din corpul nostru, ar fi foarte greu să descompunem nutrienții esențiali, să primim semnale din partea organismului cu privire la starea noastră de foame sau sațietate sau să ne menținem sistemul imunitar sub control! Dar nu numai sănătatea microbiomului determină un sistem gastrointestinal sănătos. Trebuie să avem grijă și de stomac, ficat și fiere în acest proces! Așadar, cum alegem cele mai bune suplimente?
Enzime digestive pentru balonări, dureri și crampe abdominale
Enzimele sunt substanțe care fac viața posibilă și care se se regăsesc în alimente naturale, neprocesate, „vii“, cât și în organismele noastre. Enzimele sunt „forța de muncă“ a organismului. Fără acestea, reacții chimice nu ar putea avea loc, iar hormonii, mineralele și vitaminele nu și-ar putea efectua funcțiile. Se estimează că există sute de mii de enzime în organism, fiecare având diferite funcții.
Un complex de enzime de calitate cum este DigestHelp ajută foarte mult la îmbunătățirea digestiei, fiind foarte util în caz de balonări, senzație de preaplin, dureri și crampe abdominale, gaze, eructații, greață, diaree.
Betaina HCL pentru reglarea acidității gastrice
O cantitate corespunzătoare de acid gastric (sau clorhidric) previne indigestia, infecțiile parazitare, bacteriene, virale și fungale, prin sterilizarea mâncării care este ingerată. În timpul ingerării, secreția de acid gastric stimulează producerea pepsinei, o enzimă necesară la digestia optimă a proteinei. De asemenea stimulează enzima pancreatică și eliberarea bilei în intestinul subțire. Absorbția mineralelor importante, cât și a vitaminei B12 și a folatului sunt dependente de cantitatea de acid clorhidric. În absența acestor nutrienți, se poate ajunge la malnutriție și implicit la multiple afecțiuni. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, stomacul produce mai puțin acid clorhidric, de aceea poate fi nevoie de un supliment alimentar.
Un supliment cu betaină HCL și pepsină contribuie la asigurarea unei digestii sănătoase prin reglarea acidității gastrice și a motilității gastrointestinale, favorizează digestia proteinelor, absorbția mineralelor și a altor nutrienți în organism.
Probiotice și prebiotice pentru refacerea florei intestinale
Probioticele incluse în formula Colobiotic acționează sinergic cu inulina și sunt recunoscute pentru acțiunea lor de refacere a florei intestinale afectate de utilizarea antibioticelor sau de dieta dezechilibrată. Probioticele ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar, la îmbunătățirea digestiei, la reglarea tranzitului (atât în caz de constipație, cât și în caz de diaree).
Foarte multe persoane suferă de disbioză intestinală, care se manifestă prin tulburări digestive, crampe abdominale, diaree, balonare. De aceea, se recomandă folosirea probioticelor și a prebioticelor pe toată perioada vindecării intestinale.
L-glutamina pentru reducerea permeabilității intestinale
L-glutamina este un aminoacid semiesențial prezent în fiecare celulă a organismului, având un rol esențial în reglarea dezvoltării și funcționării celulelor. L-glutamina contribuie la menținerea structurii și funcționării normale a sistemului digestiv, la reducerea permeabilității intestinale, prin menținerea integrității mucoasei intestinale.
LiverHelp pentru detoxifierea ficatului
Așa cum am menționat, nu putem avea sănătate gastrointestinală fără o funcție bună a ficatului și fierei. Un complex de nutrienți cum ar fi LiverHelp este recomandat pentru creșterea funcției de detoxifiere a ficatului și pentru susținerea funcționării acestuia în caz de insuficiență hepatică, hepatită, ficat gras sau obosit, ciroză și nu numai. În acest complex se regăsește silimarina, un extract extrem de eficient atât pentru sănătatea ficatului, cât și a fierei și prevenția pietrelor la fiere. Fiecare dintre noi are nevoie de suport pentru ficat și fiere în ziua de azi.
Sper ca aceste informații să îți fie de folos pentru a-ți îmbunătăți starea sistemului gastrointestinal și astfel imunitatea, energia și sănătatea! Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!