Sănătate integrativă, Video

Gastrita. Cauze funcționale și soluții integrative și eficiente – Video

Autor:

Bine te-am găsit, sunt Raluca Schachter și azi aș dori să-ți prezint câteva aspecte importante despre gastrită, o afecțiune care se poate vindeca în mod eficient și natural, atâta timp cât se aplică soluții integrative și funcționale.

Vezi toate articolele despre:
curcuminăgastrităinflamațieulcervideo

Gastrita este o inflamație a mucoasei stomacului care se poate dezvolta din cauza inflamației cronice, a unei diete inflamatorii, a creșterii bacteriene excesive, a autoimunității sau a anumitor medicamente.  Când apare gastrita, sistemul digestiv produce mai puțin acid și mai puține enzime digestive, iar stomacul nu mai este protejat de efectele acizilor. Gastrita se poate manifesta într-o formă acută sau cronică; formele cronice sunt extrem de frecvente. Gastrita cronică poate provoca diverse complicații, inclusiv ulcere gastrice, sângerări și cancer de stomac.

Semne și simptome de gastrită: durere, arsură sau disconfort în abdomenul superior, crampe, greaţă, senzație de preaplin al stomacului, pierderea poftei de mâncare, durere care dispare doar după mâncare, pierdere în greutate, oboseală, dificultăți de respirație sau amețeli.

Cauzele principale ale gastritei

Infecție cronică

Helicobacter pylori este cea mai frecventă infecție care poate provoca gastrită. Chiar dacă este o bacterie comensală și poate exista în organismul multor persoane fără a provoca probleme, atunci când  începe să se înmulțească rapid, poate cauza probleme cu mucoasa stomacului, eroziune și ulcere gastrice.

Acest lucru se întâmplă adesea din cauza funcției imunitare scăzute, a stresului ridicat sau a unei alimentații proaste. Infecția cu Helicobacter pylori poate provoca nu numai gastrită, dar gastrita cronică poate crește și mai mult infecția cu Helicobacter pylori, creând un cerc vicios.

Utilizarea excesivă a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene

Aceste medicamente pot irita și deteriora mucoasa stomacului, pot duce la leziuni gastrointestinale, pot afecta bariera intestinală și reduce mucoasa gastrică, ceea ce determină gastrită, ulcere gastrice și sângerări ale stomacului. De asemenea, aceste medicamente reduc nivelul de glutation, cel mai important antioxidant din organism. Printre multele funcții pe care le are, glutationul este responsabil și de funcția și integritatea barierei intestinale, iar nivelurile scăzute pot duce la tot felul de probleme intestinale.

Abuzul de alcool și fumatul

Alcoolul provoacă iritarea mucoasei stomacului; consumul excesiv duce la iritații, leziuni și inflamații ale mucoasei stomacului și poate afecta sucurile gastrice, contribuind la gastrită și ulcere gastrice.

Stresul cronic

Gastrita indusă de stres poate să nu ducă la inflamarea stomacului, dar poate duce la simptome asemănătoare gastritei, inclusiv senzația de stomac plin, arsuri la stomac și dureri de stomac.

Stresul, anxietatea, nervozitatea și alte probleme emoționale pot duce la această problemă. De asemenea, stresul cronic poate afecta negativ și obiceiurile alimentare și stilul de viață, care pot duce în final la gastrită.

Alimentația inflamatorie

Gastrita este o afecțiune inflamatorie, așa că nu este surprinzător că o dietă inflamatorie poate provoca și declanșa simptome. Anumite alimente inflamatorii, inclusiv alimente acide, picante și fierbinți, alimente procesate, bogate în zaharuri, alcoolul și cofeina pot declanșa simptome de inflamație și gastrită.

Deficiențe de nutrienți

Deficiențele de nutrienți, cum ar fi vitamina D, vitamina C și zinc, în special, pot duce, de asemenea, la gastrită.

Soluții pentru vindecare reală

O alimentație curată, neprocesată, bogată în fibre, proteine și grăsimi de calitate, alimente bogate în antioxidanți, minerale, vitamine și alți nutrienți esentali contribuie la reducerea simptomelor. Elimină alte alimente inflamatorii, cum ar fi zahărul rafinat, uleiul rafinat, alimentele prăjite, lactatele convenționale, carnea procesată, glutenul și ingredientele artificiale.

Rezolvă infecțiile intestinale

Este esențial să echilibrezi întregul sistem gastrointestinal urmând o strategie integrativă, naturală și funcțională. Parte din această strategie este reechilibrarea microbiomului intestinal și rezolvarea infecțiilor cu Helicobacter pylori, dar și alte bacterii patogene, virusuri, Candida și alte ciuperci și paraziți.

Există o varietate de nutrienți și extracte din plante-cheie care pot eradica cu succes infecția cu Helicobacter pylori și vindeca pereții stomacali. Printre acestea se numără guma de mastic, extractul din lemn dulce deglicirinizat (DGL), berberina, l-glutamină, curcumina, aloe vera, MSM, rădăcina de nalbă și ulm.

Redu stresul și îmbunătățește somnul

Încearcă meditația, respirația, practică recunoștința sau alte tehnici de relaxare și schimbare a atitudinii și stărilor negative. Petrece timp în natură și fă exerciții fizice regulate. Petrece timp cu cei dragi. Caută o comunitate. Dar, de asemenea, asigură-te că ai și timp pentru tine.

Evita electronicele, alcoolul, zahărul și cofeina seara. Asigură-te că dormitorul tău este confortabil și liniștit; folosește un difuzor de uleiuri esențiale cu uleiuri calmante, cum ar fi uleiul de lavandă.

Am încredere că aceste informații îți vor fi  de folos și te vor ajuta în procesul de vindecare intestinală și stomacală, pentru că este într-adevăr posibil într-un mod natural!

Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
curcuminăgastrităinflamațieulcervideo
Articolul anterior
Începe acum o cură de detoxifiere și refacere a florei intestinale! – Video
Articolul următor
Poporul român a fost schimbat genetic – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo