Ingrediente imunostimulatoare și antivirale
Am experimentat de-a lungul anilor cu mai multe cocktail-uri de ingrediente imunostimulatoare naturale, iar cele două rețete pe care le voi prezenta azi sunt în acest moment favoritele mele. Câte ceva despre ingrediente:
- Ghimbirul este un eficient antiviral, reduce inflamația și durerile musculare, ajută la indigestii și stări de vomă.
- Cuișoarele sunt puternic antivirale și antiparazitare.
- Usturoiul și ceapa sunt deja foarte cunoscute în combaterea infecțiilor și susținerea sistemului imunitar. Ceapa este cea mai bogată sursă de quercetină, nutrient esențial antiinflamator și foarte recomandat în infecțiile virale.
- Ardeiul iute (și capsaicina conținută de acesta) are puternic rol antiinflamator, antioxidant, este o sursă foarte bună de vitamina C, ajută în reducerea durerilor, acționează ca un antiiritant, deci ajută la tuse și la eliminarea mucusului și congestiei.
- Scorțișoara contribuie la vindecarea infecțiilor bacteriene și sănătatea sistemului respirator.
Rețetă simplă și eficientă
Prima rețetă este acest tonic de iarnă care conține:
- 5 căței de usturoi
- 2 bucăți medii de ghimbir
- 2 ardei iuți roșii
- o ceapă mică
- suc de la o lămâie mică
- oțet de mere nefiltrat, bio
Toate acestea se taie mărunt și se acoperă cu oțetul de mere. Se lasă 1-2 zile la temperatura camerei și apoi se poate ține la frigider. În general este de preferat să fie consumat în primele 2-3 săptămâni, pentru a beneficia de proprietățile antivirale și imunostimulatoare. Se pot consuma și ingredientele ca atare, eventual în mâncăruri sau sosuri. Se administrează câte o linguriță de câteva ori pe zi, preventiv sau la primele semne de răceală, gripă, infecție.
De ce să adăugăm hrean în cocktailul antiviral?
Se mai poate adauga și hrean în acest cocktail antiviral; hreanul este eficient în combaterea infecțiilor bacteriene în sistemul respirator și este foarte bun la desfundarea unor sinusuri congestionate!
A doua rețeta favorită este ceaiul antiviral care conține:
- Ghimbir proaspăt ras (eu îl prefer pe cel bio din Peru)
- Scorțișoară
- 2-3 cuișoare
Un vârf de miere, opțional, când nu mai este așa fierbinte. Se toarnă apă caldă sau mai fierbinte peste ingrediente și se bea ca un ceai. Atenție, ambele rețete sunt destul de iuți!
În încheiere, sper ca aceste informații să te ajute să îți completezi arsenalul de remedii naturale care chiar îți sunt un aliat de nădejde pentru sănătatea ta și nu trebuie subestimate! Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!