Sănătate integrativă, Video

De ce nu dă rezultate programul tău de slăbire? – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit, sunt Raluca Schachter și azi îți voi vorbi despre acest subiect frustrant pentru multe persoane: incapacitatea de a slăbi! S-au scris deja mii de articole și cărți care abordează această problemă a slăbitului. Realitatea este că sunt într-adevăr nenumărate așa-zise „remedii“ împotriva kilogramelor în plus, unul mai periculos și mai extrem decât altul.

Vezi toate articolele despre:
dietăNutrițieslăbirevideo

Bineînțeles, se pot găsi sfaturi pertinente în abundența de „informații”, dar acestea devin din ce în ce mai greu de găsit și deseori nu sunt nici foarte complete.

Când ai o problemă cu greutatea corporală și vrei doar ca acele kilograme în plus să dispară odată, fără să afli neapărat cauza reală a acestei disfuncții, este ca și cum ai dori să repari un perete cu mucegai din casă, fără să investighezi sursa de igrasie care a creat mucegaiul să apară!

Credința generală că singura cauză a greutății excesive este o dietă necorespunzătoare este de cele mai multe ori greșită. Sunt mulți oameni care mănâncă sănătos, fără alimente neprocesate și, cu toate acestea, sunt în continuare supraponderali.

Realitatea este că nimeni nu știe la început – nici persoana supraponderală, nici medicul, nutriționistul sau terapeutul – care sunt factorii care au cauzat o greutate excesivă. Dieta este doar unul din potențialii factori care pot cauza o varietate de boli degenerative, de la obezitate, la oboseală cronică, diabet, artrită, cancer etc.

Pe lângă dietă, pot exista și alți factori, cum ar fi: disfuncția gastrointestinală, infecții, inflamații, toxicitate, poluanți, metale grele, disglicemie, alergii alimentare, stresori energetici, trauma emoțională, stres mental, disfuncții structurale, dezechilibre hormonale, stres electromagnetic etc. Obezitatea este un simptom degenerativ care indică disfuncție. Nu se poate aștepta o schimbare în greutate de lungă durată, până când nu se detectează cauza disfuncției.

Și totuși… De ce nu dă rezultate programul tău de slăbire?

În realitate, grăsimile nu te îngrașă. Nici proteinele nu te îngrașă. Nici carbohidrații nu te îngrașă. Și nici caloriile, de fapt, nu te îngrașă. Dar ce te îngrașă este inabilitatea de a metaboliza sau a converti în energie carbohidrații, proteinele, grăsimile și caloriile. Consumă alimentele potrivite tipului tău metabolic în proporțiile potrivite și vei oferi organismului ceea ce are nevoie pentru a pune în funcțiune motoarele metabolismului tău. Abia acum, știința a început să realizeze faptul că în mare parte, modul în care organismul metabolizează nutrienții este dependent de genele moștenite.

Anumite metabolisme absorb mai puține calorii din grăsimi decât din proteine sau carbohidrați. Altele absorb mai mult de 9 calorii din gramul de grăsime și foarte puțin din proteine sau carbohidrați. Fiecare metabolism este diferit. Modul în care este determinată valoarea caloriilor nu are nici o legătură cu modul în care corpul nostru le procesează. Caloriile nu sunt un instrument real de măsură a potențialului energetic din alimente și nu au nici o legătură cu determinarea potențialului nutritiv al unui aliment. Toate alimentele conțin calorii într-o măsură sau alta, dar nu toate alimentele sunt nutritive.

Dacă ești supraponderal, ești înfometat

Dacă ești suprapoderal, ești de fapt înfometat – înfometat în sensul că ai o nevoie critică de nutrienți care îți vor crește rata metabolică și vor converti alimentele consumate în energie, în loc să le stocheze în organism sub forma depunerilor de grăsime.

Pentru multe persoane, a reduce caloriile a condus la pofte de dulce, înfometare, mâncat compulsiv, schimbări de dispoziție și fluctuații în energie.

Numai oferindu-i organismului nutrienții pe care îi poate converti în mod eficient în energie, vei putea slăbi și menține o greutate normală pe perioade îndelungate.

Ce se întâmplă atunci când se urmează un program nutrițional corect și personalizat este că funcțiile organismului încep să se normalizeze, incluzând sațietatea și apetitul. În momentul în care sațietatea se obține în mod constant, iar apetitul se normalizează cu timpul, iar alimentele/caloriile sunt utilizate și transformate în energie într-un mod mai eficient, nevoia de a număra caloriile nu mai este necesară.

A fi supraponderal este la fel ca orice altă afecțiune – un simptom de dezechilibru / ineficiență. Și singurul program de slăbire real este cel care redă sănătatea prin consumul acelor nutrienți de care organismul are nevoie și prin eliminarea factorilor blocanți. Doar prin aflarea cauzei reale a supraponderalității se poate obține un remediu eficient și de durată. Orice alt program „de slăbire“ care nu ia în considerare aceste aspecte nu va fi decât temporar și nu va fi diferit de un tratament alopat: o aspirină pentru o durere de cap, un antihistaminic pentru o alergie etc.

Am încredere că aceste informații îți vor fi de folos să alegi în final programul de slăbire potrivit pentru tine și metabolismul tău, având în vedere rezolvarea cauzelor!

Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
dietăNutrițieslăbirevideo
Articolul anterior
Suport intestinal și înlocuitor de zahăr – VIDEO
Articolul următor
Cum sprijini corect fazele de detoxifiere ale ficatului? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo