Sănătate integrativă, Video

Cum îți poți păstra o digestie bună în perioada Sărbătorilor? – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit, sunt Raluca Schachter și azi aș dori să îți prezint câteva recomandări utile de urmat în perioada Sărbătorilor și nu numai, atunci când sistemul digestiv al multora este suprasolicitat!

Vezi toate articolele despre:
digestieenzime digestiveglutaminăvideo

În ziua de azi, un număr foarte mare de persoane suferă de multiple și variate probleme digestive. Pentru aceste persoane, perioada Sărbătorilor nu este tocmai… amuzantă și relaxantă, din păcate. Cu toate acestea, există câteva acțiuni care se pot întreprinde, pentru a diminua veșnicele neplăceri digestive. Mai jos îți prezint câteva dintre cele mai eficiente și sigure remedii, alimente și suplimente pe care le poți folosi atât pe perioada Sărbătorilor, cât și în afara lor, pentru o digestie mai bună și mai puține simptome negative.

Supă de oase: remediu antiinflamator și antimicrobian

Prețioasa gelatină care se formează în urma unei supe concentrate de oase s-a demonstrat a fi benefică în tratamentul multor afecțiuni cronice; are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene și calmante (contribuind la un somn mai liniștit). Printre nutrienții cei mai benefici se numără colagenul, prolina, glicina și glutamina. Dintre acestea, glicina este necesară, printre altele, pentru sinteza creatininei (pentru energie în celule), a sărurilor biliare (necesare la digestia grăsimilor) și a glutationului (pentru detoxifiere). Este implicată în producerea glucozei, iar un nivel scăzut de glicină contribuie la hipoglicemie.

Glutamina este de asemenea un aminoacid care se regăsește în supa de oase și este foarte important pentru imunitate, sistemul digestiv, detoxifiere, reducerea poftelor de dulce și sănătatea mentală. Poate fi consumată și ca supliment.

Murături în saramură, pentru floră sănătoasă

Murăturile benefice nu se găsesc pe rafturile supermarketurilor și nici nu se conservă cu oțet! Murăturile pline de enzime și lactobacilli benefici se obțin prin metodele tradiționale de fermentare în mediu anaerob, cu sare, zer sau prin adăugarea de culturi special selecționate.

Conținutul de lactobacili benefici din murături le măresc digestibilitatea, le cresc nivelul de vitamine și enzime și contribuie la dezvoltarea unei flore intestinale sănătoase.

Probioticele asigură digestia și eliminarea toxinelor

Probioticele sub formă de supliment sunt necesare pentru o floră intestinală echilibrată, o bună digestie și eliminare, cât și pentru protecția intestinală împotriva patogenilor. Acestea sunt necesare atât în cazul constipației, cât și al diareei și în toate situațiile în care sunt prezente simptomele digestive. Calitatea probioticelor este foarte importantă și poate face o mare diferență. Prebioticele sunt chiar mai importante, deoarece constituie hrană pentru microorganismele benefice din intestine. Deci prebiotice, precum inulină, atunci când pot fi tolerate, sunt foarte indicate.

Enzime digestive, pentru o bună absorbție a nutrienților

Enzimele sunt substanțe care fac viața posibilă și care se regăsesc în alimente naturale, neprocesate, vii, cât și în organismele noastre. Enzimele sunt forța de muncă a organismului. Printre numeroasele funcții, enzimele determină digerarea alimentelor la o dimensiune care să permită absorbția în sânge și contribuie la stocarea nutrienților în ficat și mușchi.

Multe alimente crude conțin enzime, dar cele mai mari cantități se regăsesc în: măsline proaspete, miere crudă, vlăstari, struguri, curmale și smochine proaspete, banane, avocado, papaya, ananas, kiwi, mango și cereale și alune germinate, fără conținut de acid fitic.

Lactatele crude (în special cele fermentate) și alimentele fermentate sunt, de asemenea, bogate în enzime. Oțetul de mere crud conține enzime, cât și uleiul de măsline de calitate bună, deci acestea sunt o alegere înțeleaptă pentru prepararea salatelor și pentru marinare.

Grăsimile crude, negătite (cum ar fi slănina), conțin lipază, o enzimă care ajută la digerarea grăsimilor și care se regăsește în mari cantități în toate alimentele crude cu cantitate mare de grăsime. Aceasta este altă modalitate benefică de a suplimenta cantitatea de enzime în corp, așa cum este și consumul cărnii crude și a peștelui crud (gen carpacio sau mușchiul tradițional crud uscat și sushi, dacă sunt de calitate foarte bună).

Bitterul: tonic digestiv, bogat în minerale

Extractele din plante denumite „bitter“ sunt tonice digestive pline de minerale și au rolul de a îmbunătăți digestia și asimilarea grăsimilor și a stimula producția de enzime, bilă și acid gastric. Sunt și un foarte bun remediu pentru calmarea crampelor și stărilor de vomă. Luate cu 20 minute înainte de masă vă pot feri de multe neplăceri digestive care pot să apară. Totodată, acestea reduc poftele de dulce, balonarea, arsurile, constipația, stările de vomă, echilibrează apetitul, oferă sprijin pentru funcțiile ficatului și fierei.

Betaine HCL reglează aciditatea gastrică

O cantitate corespunzătoare de acid gastric (sau clorhidric) previne indigestia, infecțiile parazitare, bacteriene, virale și fungale, prin sterilizarea mâncării care este ingerată. Suplimentul cu Betaină HCL este o sursă de acid clorhidric și pepsină și contribuie la asigurarea unei digestii sănătoase prin reglarea acidității gastrice și a motilității gastrointestinale, favorizează digestia proteinelor, absorbția mineralelor și a altor nutrienți în organism.

Pentru eliminarea toxinelor apelează la cărbunele medicinal

Cărbunele medicinal, bentonita și psylliumul sunt suplimente necesare în situațiile în care există o indigestie sau o infecție gastrointestinală acută și au rolul de a facilita eliminarea toxinelor din tractul intestinal.

Așadar, am convingerea că aceste recomandări te pot ajuta să previi și chiar să corectezi anumite disfuncții digestive, pentru a te simți mai bine și mai sănătos în perioada Sărbătorilor. Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
digestieenzime digestiveglutaminăvideo
Articolul anterior
Arsuri stomacale și reflux gastroesofagian. Prea mult sau PREA PUȚIN acid gastric? – VIDEO
Articolul următor
Cum să te lași de fumat? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo