Astăzi vă propun o salată-curcubeu, de post, care să vă inspire cu ce să mâncați când nu gătiți. Frunze proaspete de salată, legume colorate, avocado, măsline, semințe, humus, pesto… mmm, eu sunt gata pentru masă! Voi?
Ingrediente (pentru două porții)
- 100-200 g frunze de salată;
- 200-300 g legume (fenicul, tulpină de țelină, morcov, ridichi, ardei, roșii);
- 1 avocado;
- brânză (vegană);
- semințe (de floarea-soarelui, cânepă etc.);
- măsline;
- fulgi de drojdie nutrițională;
- frunze de pătrunjel;
- 4 linguri humus;
- dressing: 1 linguriță pesto, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet de mere.
Uscați bine frunzele de salată, tăiați legumele, adăugați restul ingredientelor și dressingul. Serviți imediat.
Sfaturi
- Cu cât salata este mai divers și intens colorată, cu atât este mai plină de vitamine, antioxidanți și minerale.
- Dressingul nu numai că adaugă salatei un gust minunat, dar ajută foarte mult la digestie și la absorbția nutrienților din salată, mai ales a vitaminelor solubile în ulei (A, D, E și K).
Formula pentru un dressing perfect este:
- 2 linguri ulei (presat la rece);
- 1 lingură oțet (sau zeamă de lămâie);
- 1 linguriță aromă (sos pesto, muștar, humus, iaurt, maioneză etc.);
- ierburi, usturoi, ghimbir etc.