Astăzi vă propun o masă simplă, dar gustoasă: pește și legume făcute la tigaie. Aceasta e metoda mea favorită de a găti peștele. Eu am avut un păstrăv somonat, dar puteți găti în felul acesta orice pește de mărime medie. L-am servit cu fasole verde și ciuperci.
Ingrediente (pentru două porții)
- 3 linguri ulei de cocos;
- 200 g fasole verde, păstăi;
- 3-4 cm ghimbir;
- 1 linguriță turmeric;
- 300 g ciuperci;
- 1/2 lingură unt;
- 1/2 linguriță praf de usturoi;
- 1 pește de mărime medie.
Pregătiți mai întâi legumele și filetați peștele, pe lung.
Prăjiți fasolea verde într-o lingură de ulei de cocos. Adăugați turmericul și ghimbirul și amestecați bine până se înmoaie; va fi gata cam în 7-8 minute.
Prăjiți apoi ciuperile. Spre sfârșit, adăugați un pic de unt și praf de usturoi. Știți că sunt gata când sunt frumos rumenite, durează cam 5-6 minute.
Țineți legumele la cald și apoi prăjiți peștele. Adăugați o lingură de ulei de cocos în tigaia încinsă. Puneți peștele cu pielea în jos și lăsați-l pe foc 1-2 minute, până se prăjește un pic. Puneți apoi tigaia sub grill și lăsați-o până se rumenește peștele. Va fi gata cam în 5-6 minute.
Serviți imediat.
Valori nutriționale / porție
- grăsimi 25 g;
- carbohidrați net 4 g (18 g inclusiv fibre);
- proteine 24 g.
Sfaturi
- Pentru a fileta peștele, vă trebuie un cuțit cu lama ascuțită, lungă și flexibilă. Nu trebuie să scoateți osul de pe partea care va rămâne cu os. Va ieși ușor de pe pește după ce îl gătiți.
- Puneți peștele, bine uscat, cu pielea în jos, când tigaia este bine încinsă, altfel se va lipi de tigaie. Ideal este să folosiți o tigaie gen grătar.
- Pentru a pregăti peștele prin această metodă, vă trebuie neapărat un grill la partea de sus a cuptorului.
- Nu gătiți peștele mai mult decât este necesar, se va întări. Știți că este gătit bine dacă osul iese ușor de pe pește.
- Înainte de a îl băga sub grill, puteți adăuga o bucățică de unt pe fiecare filet de pește.
- Dacă peștele este proaspăt, gustos, nu îi trebuie alte condimente, dar sarea aromată îi adaugă o notă aparte de savoare.