Rețete

Pentru a respira mai uşor utilizați uleiul de eucalipt

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
imunitatesfatsfaturiulei de eucalipt

Unul dintre puținele uleiuri esențiale pe care oamenii îl pot identifica numai prin miros, uleiul de eucalipt este foarte popular datorită gamei largi de utilizări şi eficienței sale. Originar din Australia, unde a fost folosit pentru prima dată de aborigeni, uleiul de eucalipt a început să fie distilat şi folosit ca ulei începând cu anul 1780. Eucaliptul este unul dintre cei mai înalți copaci de foioase din lume, unele specii ajungând până la 465 de metri înălțime. Reprezentând aproape 75% din flora Australiei, eucaliptul are aproximativ 600 de specii, iar din aproximativ 15 dintre ele se obține ulei. Toate uleiurile se obțin prin distilare cu abur din frunze, care au un miros proaspăt şi uşor de recunoscut. Specialiştii susțin că uleiurile esențiale în starea lor naturală sunt mai puternice şi mai eficace decât cele obținute pe cale chimică.

Un distrugător de microbi eficient

Cel mai folosit ulei pentru aromaterapie este cel de Eucalipt Globulus, dar celelalte uleiuri au, în esență, aceleaşi caracteristici, doar că au efecte mai uşoare (Eucalipt Radiata, Eucalipt Smithii și Eucalipt Citriodora). Indiferent de specie, uleiul esențial de eucalipt are proprietăți germicide foarte puternice. De exemplu, cercetătorii din India au descoperit că eucaliptul ar fi eficient împotriva multor tulpini de E. coli. Proprietățile medicinale ale uleiului de eucalipt includ efecte antiinflamatoare, antispasmodice, decongestionante, antiseptice, antibacteriene, antifungice, antivirale, expectorante, imunostimulente, diuretice şi analgezice. Vă răceşte corpul vara şi vă protejează organismul în timpul iernii.

Ajută la o respirație mai uşoară

Eucaliptul are o puternică influență asupra respirației şi este binecunoscut pentru eficiența sa împotriva bolilor respiratorii de orice natură, inclusiv răceli, tuse, alergii, bronşite, infecții ale gâtului, astm sau probleme ale sinusurilor. De asemenea, poate fi de folos în regenerarea țesutului pulmonar şi în întregul proces de respirație, prin stimularea funcționării celulelor roşii din sânge şi creşterea aportului de oxigen pentru celulele organismului. Pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, se recomandă inhalarea uleiului: se adaugă câteva picături într-un bol cu apă fierbinte, se pune un prosop peste cap şi se respiră adânc. Totuşi, aceste uleiuri esențiale trebuie păstrate şi administrate cu grijă pentru că pot constitui pericole pentru copii sau animale, dacă sunt folosite în doze necorespunzătoare.

Etichete articol:
imunitatesfatsfaturiulei de eucalipt
Articolul anterior
Cum prepari limonadă bogată în probiotice?
Articolul următor
Rețetă de pâine fără gluten

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Rețete

Te-ar putea interesa și: