Ceaiul de ghimbir și piper de Cayenne este cel mai puternic remediu anti-răceală recomandat de dr. Chris Kresser, renumit naturopat american. „Prescriu acest ceai multora dintre pacienții mei, îl folosim și acasă, iar eu nu mă mai îmbolnăvesc. Atunci când simt că mă ia răceala, încep să beau acest ceai, și simptomele dispar în următoarele 24 de ore. Atunci când mă simt mai obosit, prepar o variantă mai slabă a ceaiului”, a mărturisit recent dr. Kresser, în emisiunea sa radio „Revolution Health Radio”.
Iată rețeta ceaiului de ghimbir și piper:
Ingrediente
- Ghimbir
- Miere
- Lime sau lămâie
- Piper de Cayenne
- Apă fierbinte
Mod de preparare
Stoarceți 50-100 de grame de ghimbir pentru a obține suc proaspăt. Fie puneți bucățele de rădăcină de ghimbir într-un storcător de fructe, fie îl dați prin răzătoarea mică, iar pulpa obținută o stoarceți cu ajutorul unui tifon. În sucul de ghimbir adăugați zeama de la o jumătate de lime sau un sfert de lămâie și un vârf de cuțit de piper Cayenne. Peste acest amestec turnați circa 200 ml de apă clocotită. Lăsați să se mai răcească și adăugați o lingură de miere. Amestecați foarte bine și beți cu înghițituri mici pe parcursul zilei.
Ceaiul are un gust foarte intens și poate fi tolerat mai greu de persoanele sensibile la iuțeală, însă efectele sunt garantate.