În calitate educator de sănătate, dar și de femeie cu insomnii, știu că alimentele sunt medicamente. Folosim o abordare a întregului corp pentru a ajunge la cauza principală a simptomelor insomniei și considerăm că dieta și suplimentele sunt o soluție-cheie pentru majoritatea afecțiunilor de sănătate. Același principiu se aplică si pentru a vă odihni o noapte întreagă.
Voi trece în revistă alimentele care vă ajută să dormiți.
Care-i rolul melatoninei?
Știați că fiecare proces celular din corpul dvs. se bazează pe nutrienții din alimentele pe care le consumați? Corpul dumneavoastră are nevoie de un echilibru sănătos de macronutrienți (proteine, grăsimi și carbohidrați) și micronutrienți (vitamine și minerale). Dacă echilibrul acesta delicat se întrerupe, se poate împiedica producția naturală de hormoni pe care corpul îi folosește pentru a regla procesele critice, inclusiv hormonul somnului, melatonina.
Melatonina nu te face să dormi direct. În schimb, nivelurile acestor hormoni mesager cresc pe măsură ce se întunecă afară pentru a-i spune corpului că este timpul să dormim. Melatonina se leagă de receptorii din corpul dumneavoastră pentru a vă ajuta să vă relaxați. Știți probabil că, dacă beți o cutie de cola sau o ceașcă de cafea înainte de culcare, puteți fi sigur că nu veți dormi prea mult în acea noapte. Pentru o persoană obișnuită, cofeina rămâne în sânge aproximativ 6 ore după ce a consumat-o.
Alimente bogate în melatonină
Pe de altă parte, probabil că vine natural un pui de somn după ce ați mâncat o friptură de curcan de exemplu… Carnea de curcan este bogată în triptofan, care stimulează producția naturală de melatonină în corpul dumneavoastră. Alimentele bogate în melatonină includ somonul sălbatic, porc, fructe, precum cireșe și struguri.
Alimentele bogate în triptofan și melatonină sunt două tipuri de alimente care vă ajută să dormiți.
Cum te ajută magneziul și l-teanina?
Bananele, avocado, migdalele și legumele cu frunze verzi conțin mult magneziu. Magneziul declanșează producția de GABA, un alt aminoacid care promovează relaxarea și susține un somn optim. Deoarece este un aminoacid, îl puteți obține doar prin dietă și suplimentări.
L-teanina este un alt aminoacid care se găsește în mod natural în ceaiul verde. Cel mai bun mod de a obține acest aminoacid este prin ceai sau suplimente.
Acum că știi alimentele care te ajută să dormi, îți voi spune despre suplimentele pe care este bine sa le ai in casă, dacă te știi deficitar într- alimentație echilibrată. Zenyth are un site bine pus la punct pentru a găsi cu ușurință cele două tipuri de melatonina: Melatonin Forte 10 mg, un supliment alimentar cu melatonină în doză terapeutică, și Melatonin 3 mg, în capsule vegetale. La capitolul Magneziu găsiți Magneziu Marin, Magnesium Citrate, pentru relaxare mentală și musculară, Magnesium Bisglycinate, pentru managementul stresului, și Magnesium Malate, pentru sănătatea cardiovasculară. Închei cu de L-Theanine. Un produs cu extract de ceai-verde 98%, ce combate oboseala și ajută la inducerea stării necesare adormirii.
Acestea fiind zise, să aveți un somn usor și sănătos. Obțineți sfaturi de wellness, oferte exclusive și mai multe recomandari direct pe site ul www.Zenyth.ro.