Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Eliminarea gazelor intestinale – VIDEO
Flatulența, balonarea sunt produse de bacterii și alte microorganisme din intestin. Acestea se hrănesc cu diferite substanțe nedigerate din alimente,…
Cafeaua: între risc și beneficiu – VIDEO
Cafeaua este sănătoasă! Specialiștii marilor universități din lume au studiat în ultimul timp proprietățile cafelei și au constatat faptul că…
„Antiinflamatoare“ la pahar: 3 sucuri care combat inflamația
Majoritatea bolilor actuale sunt cauzate de inflamație. Inflamația este un mecanism de apărare al organismului pentru a se proteja de…
Chiar trebuie să fii mai alcalin? – VIDEO
pH este un efect, nu o cauză a problemei pH-ul într-o persoană normală, sănătoasă, trebuie să oscileze de două ori…
Reguli pentru o digestie bună de sărbători
Invitata Simonei Dragomir la Hello Sănătate Tv, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, ne oferă câteva sfaturi…