Nutriție, Video

Cum ne pregătim pentru Crăciun? – VIDEO

Autor:

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă se desfășoară temeinic cu câteva săptămâni înainte. Crăciunul este așteptat cu entuziasm de fiecare dintre noi pentru a trăi bucuria Nașterii Domnului și  pentru că această perioadă ne oferă ocazia de a ne reîntâlni cu oamenii pe care îi iubim, deconectându-ne, pentru câteva zile de rutina noastră cotidiană.

Vezi toate articolele despre:
Craciunsarbatoarevideo

Doamna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, invitata Simonei Dragomir în această ediție, oferă sfaturi referitoare la pregătirile pentru Crăciun.

Spiritul Crăciunului este în suflet, nu sub brad!

Pregătirile de sărbători ar trebui să înceapă cu gândul de a fi mai buni, mai blânzi și mai iubitori. Altruismul, empatia și dorința de a dărui nu ar trebui să ne lipsească din suflet, pentru a putea simți pe deplin adevărata semnificație a Nașterii Domnului. Unul din îndemnurile din această emisiune este de a nu permite comercialului să ne răpească spiritul și bucuria Căciunului. Nu ar trebui să ne creăm așteptări referitoare la darurile materiale pe care le-am putea primi. Crăciunul este despre iubire! Dincolo de cadouri, ar trebui să ne deschidem inima față de cei care ne dăruiesc ceva sau de cei cărora le dăruim și să oferim cu toată dragostea.

Ce și cât mâncăm?

Doamna dr. Ruxandra Constantina ne îndeamnă la moderație în ceea ce privește consumul preparatelor greu digerabile sau al alcoolului, mai ales dacă avem probleme de sănătate și interzice categoric întreruperea tratamentului.

În cazul persoanelor cu probleme cardiovasculare nu este recomandat abuzul de grăsimi, preparate prăjite și sare. Oamenii care se confruntă cu afecțiuni hepatice ar trebui să evite alcoolul, dar este recomandat să consume ceaiuri de armurariu pentru că este stimulant al secreției de bilă, detoxifică și protejează celula hepatică. De asemenea, se recomandă ca persoanele care au gastrite sau hiperaciditate să fie atente ce și cât mănâncă. Referitor la preparatele pentru masa de sărbători, ar trebui să avem grijă cum alegem să le gătim, să introducem în meniu și murăturile conservate în saramură sau să alegem garniturile din legume la cuptor.

Cum gestionăm agitația din perioada sărbătorilor?

Înainte de sărbători încercăm, de obicei, să facem cât mai multe lucruri pentru a reuși să mulțumim oamenii dragi și trecem prin toată agitația orașului în căutare de cadouri. Toate acestea ne pot face să ne simțim copleșiți. În același timp, există oameni care sunt singuri în această perioadă și ajung să resimtă stări de tristețe și melancolie la gândul momentelor în care erau cu cei dragi. Pentru a ne schimba starea de spirirt în bine, am putea să ascultăm muzica preferată sau să ne sunăm un prieten.

În cadrul emisiunii Simona și invitata ei au vorbit despre însemnătatea sărbătorii Crăciunului, dincolo de cadouri, decorațiuni și Moș Crăciun, despre trecerea de la mâncarea de de post la cea „de dulce”, cum și cât să mâncăm, dar și ce face dacă am exagerat cu un anumit fel de mâncare. Pregătirile în plan emoțional, gestionarea agitației prezente în această perioadă, dar și starea de liniște și pace au fost alte subiecte abordate în emisiune.

Dacă doriți să urmăriți emisiunea integrală, puteți accesa linkul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
Craciunsarbatoarevideo
Articolul anterior
Inițieri și aventuri pe tărâmul faraonilor – VIDEO
Articolul următor
Reguli pentru o digestie bună de sărbători
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieVideo