Nutriție, Video

Cât de importanți sunt acizii grași omega 3?

Autor:

Grija pentru o viață sănătoasă trebuie să se răsfrângă și asupra acelei părți, extrem de importante a dietei noastre, ce ajută la transportul oxigenului, prin sânge, către toate zonele corpului, contribuind şi la dezvoltarea şi întărirea ţesuturilor şi, implicit a organelor. Acizii grași omega 3. Măsura eficienței și a valorii lor ne-o spune dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, cu competențe apifitoterapice.

Vezi toate articolele despre:
acizi grași omega 3peșteulei de peștevideovitamina D

Sănătatea noastră fizică și psihică este puternic influențată de aportul de acizi grași omega 3 din organism. Nu-i de mirare că încă de când un bebeluș se pregătește să vină pe lume, indicația medicului ginecolog este clară: din dieta mamei nu trebuie să lipsească alimentele bogate în acești acizi, dar nici suplimentele naturale, de cea mai bună calitate. ”Aceștia nu pot fi sintetizați de organism, de aceea este vital să ni-i asigurăm noi pe alte căi”, ne sfătuiește medicul specialist. Astfel, peștele și uleiul de pește sunt cele mai indicate variante, ce ne pot oferi necesarul de omega 3.

Atenție însă! Peștele poate conține cantități mari de mercur, un metal extrem de toxic! Nu consumați pește de mari dimensiuni, rechin sau pește spadă. Ci mai degrabă pești mici. Anșoa, hering, păstrăv, somon sălbatic, midii, stridii sunt variante extrem de bogate în vitamina D și acizi omega 3.

Alungă depresia și stările de nervozitate ale adolescenților

”Uleiul de pește este un supliment extraordinar de benefic organsimului. Poate fi consumat de femeia însărcinată, prevenind, în acest fel, nașterea prematură și depresia postnatală. De asemenea, ajută la formarea organelor vitale ale bebelușului. După naștere, sporește acuitatea vizuală și contribuie la dezvoltarea psihomotorie”, explică dr. Ruxandra Constantina. Nici adolescenții nu ar trebui să fugă de uleiul de pește. El are rolul de a preveni un comportament mai agresiv și de a liniști stările agitate ori chiar triste, pe care unii dintre tineri le încearcă.

Nu uitați însă! Pentru a avea un efect terapeutic, uleiul de pește trebuie să fie pur. ”De multe ori, el poate să provoace o iritație gastrică. Dacă uleiul este premetabolizat cu lipază, acest lucru îi va îmbunătăți biodisponibilitatea, dar va duce și la o iritație gastrică: arsuri, reflux”. Doza recomandată de medici nu trebuie să depășeasca 2-3 grame. Cantitățile mai mari nu sporesc efectul terapeutic, dimpotrivă, nu ar face decât să întețească efectele adverse.

Așadar, acizii grași omega 3 nu trebuie nicicum ocoliți. Cu un rol bine delimitat în strategia de funcționare a corpului uman, ei și-au câștigat, de-a lungul timpului, dreptul de a fi aduși în viața noastră, încă din perioada intrauterină și până la bătrânețe.

Etichete articol:
acizi grași omega 3peșteulei de peștevideovitamina D
Articolul anterior
Igiena corectă și un comportament adecvat pun răcelile pe fugă
Articolul următor
Alimentele cu efect antiinflamator, un pas spre binele copiilor cu autism
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieVideo