Bun găsit, dragii mei! Ritmul alert în care trăim, mereu pe fugă, încercând să ne strecurăm printr-o multitudine de sarcini zilnice, ne obosește adesea și ne face să ne pierdem puterea de concentrare. Vi se întâmplă frecvent să vă pierdeți răbdarea și atenția? Ori să nu mai aveți același randament la serviciu? Ei bine, dacă ați fost la medic și nu s-au identificat anumite cauze organice, problemele se pot rezolva cu ajutorul alimentației și al stilului de viață.
Consumul de alimente cât mai naturale, fără aditivi chimici și fără exces de zahăr, ajută organismul să aibă mai multă energie. Anumite alimente pot avea un mare impact asupra activității creierului, susținând capacitatea de concentrare, atenția și memoria. Sucul de sfeclă roșie, de exemplu, activează puternic circulația sângelui. Cu o compoziție unică, sfecla roșie este considerată un aliment excelent pentru creier și inimă.
Somonul este un alt aliment ce se află în topul produselor care aduc energie fizică și mentală. Puternic antiinflamator natural, somonul, dar și alte sortimente de pește gras reprezintă varianta cea mai bună pentru a ajuta inima și creierul să-și prelungească viața. Dacă nu reușiți să mâncați pește de 2-3 ori pe săptămână, atunci vă puteți lua doza de omega 3 dintr-un supliment pe bază de ulei de pește premetabolizat.
Un cocktail de energie verde. Acesta este broccoli. Pe lângă conținutul remarcabil de fibre alimentare, vitamine și minerale, oamenii de știință au identificat în broccoli nutrienți speciali ce aduc puternice beneficii creierului. Avantajele nutriționale ale acestui aliment sunt concentrate în germenii de broccoli, care se pot consuma fie în stare proaspătă, fie sub formă de suplimente nutritive. Pentru un plus de energie, puteți încerca BioGreens – superfood organic cu germeni, alge și lăstari. Este o băutură verde cu efect energizant, alcalinizant și detoxifiant.
Vreți să aveți energie întreaga zi? În loc de cafea, consumați ceai verde! Băut dimineața, acest ceai vă va ține în priză și vă va întări memoria și atenția. Tot dimineața, nu vă feriți să consumați ouă. Poșate sau fierte în coajă, ele reprezintă o sursă minunată de colină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului.
Știați că ciocolata neagră este și ea pe placul creierului? Stimulează nivelul de serotonină, „hormonul fericirii”, reduce nivelul de stres și acționează ca un antidepresiv. Ciocolata neagră este de asemenea una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, magneziu, fier, zinc, seleniu, fosfor. Iar dacă vreți să încercați un shake delicios pe bază de cacao plus colagen și vitamina C, puteți alege Beauty Help Chocolate, un produs conceput pentru frumusețea și îngrijirea pielii din interior, dar care are ca efect și sporirea energiei fizice și mentale.
Pentru că sunt bogate în grăsimi sănătoase, vitamina E și minerale, precum calciu, fosfor, fier, zinc, migdalele reprezintă un alt aliment cu proprietăți neuroprotectoare și cardioprotectoare extraordinare. Îmbunătățesc memoria și cresc capacitatea de a fi atent și concentrat o perioadă mai lungă de timp. Cartofii dulci nu trebuie nici ei ocoliți. Sunt sățioși, stabilizează glicemia și reprezintă surse minunate de vitamina A și C, ambele jucând un rol important în funcționarea creierului.
Dragii mei, să nu uităm însă nici de creierul din intestin! Un microbiom intestinal echilibrat reprezintă garanția sănătății întregului organism. În schimb, disbiozele intestinale sunt cauze profunde și, din păcate, prea puțin cunoscute ale multor boli, inclusiv cele neurologice, autism, boli autoimune, alergii. Așadar, pentru o stare de bine și eficiență în activitățile de zi cu zi, trebuie să ne vindecăm intestinul. O cură cu suplimente pe bază de probiotice și prebiotice vă poate fi de mare ajutor.
Pe curând!