Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, vine alături de Simona Dragomir pentru a ne spune mai multe despre cum folosim laptele de măgăriță nu doar ca remediu natural, ci și pentru gustul plăcut.
- Așa cum se știe din vechile scrieri despre egipteni, laptele de măgăriță este foarte bun pentru ten, îl hrănește și îi încetinește îmbătrânirea prematură.
- Laptele de măgărită are o componență foarte asemănătoare cu laptele matern. Acest lucru îl face să fie foarte ușor asimilabil de către corpul nostru. Astfel, ne putem bucura mult mai ușor de vitaminele A, C, D, E, vitaminele din grupul B pe care acesta le conține. Tot laptele de măgăriță aduce importanți aminoacizi esențiali, dar și calciu.
- Datorită conținutului de lactoză, laptele de măgăriță are un gust bun și dulce, ceea ce îl face ușor de administrat la orice vârstă.
- Și cei care au boli cardiovasculare au beneficii în urma consumului de lapte de măgăriță. Potasiul pe care acesta îl conține ajută la normalizarea tensiunii arteriale. De asemenea, acizii grași de tipul omega 3 – omega 6 sunt foarte buni protectori cardiovasculari.
- Tot în laptele de măgăriță găsim suport pentru sistemul imunitar prin conținutul de imunoglobuline și lactoferină. Se poate administra și în intoleranțe sau alergii, astm sau boli autoimune.
- Calciul pe care îl găsim în laptele de măgăriță ajută atât în dezvoltarea celor mici, cât și în cazul femeilor la menopauză.
Desigur, ca în orice situație, pentru ca un produs alimentar să fie sănătos este important ca laptele să fie obținut din surse naturale, pure. Pentru a afla mai multe despre beneficiile laptelui de măgăriță vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus.
Vizionare plăcută!