Medicină funcțională

Intoleranțele alimentare

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
dietăediție printintolerante alimentareNr. 1 ediție print

Intoleranțe vs. alergii

Intoleranța alimentară este o reacție întârziată a sistemului imunitar. Poți consuma acum lapte, de exemplu, iar reacția la acesta să apară peste câteva ore sau zile. Simptomatic, intoleranța debutează digestiv, însă cu manifestări la nivelul întregului organism. Alergia alimentară este o reacție imediată a sistemului imunitar.

Chiar și la consumarea unei cantități mici din alimentul alergen, reacțiile sunt puternice, ducând uneori la șoc anafilactic.

Medicina funcțională arată că alergiile și intoleranțele alimentare sunt din ce în ce mai frecvente din cauza a ceea ce mâncăm, a modului în care trăim și a medicamentelor pe care le luăm, de multe ori în mod abuziv.

50% dintre copii și adulți suferă de intoleranțe alimentare nediagnosticate!!! Intoleranța la un aliment sau aditiv alimentar provoacă inflamația peretelui intestinal. În timp, această inflamație distruge bariera celulară a peretelui intestinal, permițând pătrunderea unor „macromolecule nedigerate de hrană“ în fluxul sangvin.

Sistemul imunitar reacționează la aceste „macromolecule“ ca la niște substanțe străine, determinând un răspuns inflamator (sindromul de intestin cu permeabilitate mărită). Iar dacă organismul vine permanent în contact cu substanța respectivă, apare inflamația cronică. Dacă ar fi să întocmim un top al alimentelor care dau cel mai frecvent intoleranţă alimentară, atunci pe primul loc se află drojdia, urmată de gluten, laptele de vacă şi albuşul de ou.

Cum îmi afectează sănătatea intoleranțele?

Intoleranțele alimentare sunt mult mai frecvente decât alergiile alimentare și pot favoriza numeroase probleme de sănătate:
• Probleme intestinale (balonări, constipație, colon iritabil, boală Crohn);
• Probleme metabolice, obezitate, diabet de tip II;
• Probleme inflamatorii ale pielii, articulațiilor, sistemului respirator;
• Inflamație sistemică cu afectarea sistemului imunitar (afecțiuni autoimune, alergii);
• Oboseală, dureri de cap, migrene.

Află acum dacă suferi de intoleranțe alimentare!

Intolerante_Alcat

Dacă suferi de probleme intestinale (constipație, balonări), probleme cu greutatea, diabet, afecțiuni respiratorii, autoimune, este posibil să ai unele intoleranțe alimentare nediagnosticate. Acum ai posibilitatea să descoperi aceste intoleranțe cu ajutorul testului ALCAT! Testul ALCAT este o analiză de laborator prin care, dintr-o probă de sânge, sunt identificate intoleranțele (reacții mediate non-IgE) la alimente, aditivi chimici, substanțe chimice, plante medicinale, alimente funcționale, mucegaiuri și compuși farmaceutici. Pot fi detectate până la 490 substanțe! Testul ALCAT este cel mai eficient și complet test de sensibilitate și intoleranță alimentară existent, iar de curând este disponibil și în România prin intermediul Zenyth Pharmaceuticals! Detalii suplimentare poți găsi pe site-ul www.alcat.ro sau la telefon 021.337.00.00.

 

Etichete articol:
dietăediție printintolerante alimentareNr. 1 ediție print
Articolul anterior
Inflamația cronică sistemică
Articolul următor
Leaky gut syndrome

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Medicină funcțională

Te-ar putea interesa și: