Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum evităm intoxicația cu metale grele?

Autor:

Metalele grele se pot ascunde în alimente, cosmetice, medicamente și chiar în apa potabilă. Cum știm dacă suntem intoxicați cu metale grele și cum ne putem feri de acestea, ne spune Simona Dragomir!

Vezi toate articolele despre:
alimentealuminiuintoxicațiemercurmetale greleplumbvideo

Bun găsit, dragii mei! Astăzi aș vrea să vă vorbesc despre plumb, mercur și aluminiu, trei metale grele care se pot găsi în pământ, în apa pe care o bem, în aerul pe care îl respirăm și chiar în alimentele pe care le consumăm. Aceste metale grele ne pot intoxica, deoarece sunt bioacumulabile, ceea ce înseamnă că se pot depune în țesuturi și organe, concentrația lor crescând în timp.

Cum știm dacă suntem intoxicați cu metale grele? Trebuie să urmărim simptomele. Cu cât cantitatea de metale grele din organism este mai mare, cu atât simptomele sunt mai grave. Putem suferi de grețuri, vărsături, dureri de cap, transpirație excesivă, dificultăți respiratorii, crampe musculare, oboseală cronică, probleme digestive, dureri cronice, precum cele de articulații, iritații ale pielii, depresie, anxietate, infertilitate, insomnii sau anemie. Atunci când suntem intoxicați cu metale grele, corpul nostru se recuperează mai greu în urma exercițiilor fizice sau intervențiilor chirurgicale și putem avea un risc mai mare de a suferi un infarct. În cazurile grave, intoxicația cu metale grele poate provoca tulburări neurologice, boli autoimune și probleme de vorbire, auz, vedere sau mers.

Ce putem face pentru a evita intoxicația cu metale grele? Trebuie să cunoaștem potențialele surse de contaminare!

Mercurul se poate ascunde în fructe de mare și pești mai mari, precum rechinul, peștele spadă sau tonul. Sardinele și anșoa sunt mai sigure pentru consum, la fel și peștii de apă dulce. Mercur se mai poate găsi și în algele marine, precum spirulina sau chlorella, așadar, mare grijă de unde le cumpărați! De intoxicații cu mercur pot suferi și persoanele ce lucrează în mediul industrial, pentru că la 18 grade Celsius, mercurul începe să se evapore și poate fi inhalat. Și, tot pentru a evita intoxicația cu mercur, nu acceptați să vi se pună plombe dentare din amalgam de metal sau dacă aveți deja una de acest fel, mergeți la un medic stomatolog calificat în tehnicile de îndepărtare a mercurului în condiții de siguranță.

Plumbul poate ajunge în corpul nostru pe cale orală, prin piele sau prin inhalare. Plumbul și compușii din plumb sunt prezenți în vopseluri, baterii, pigmenți, insecticide, fertilizatori, materiale plastice și ceramice, echipamente medicale, gaze de eșapament și în industria sudurii. Mai poate fi găsit și în alimentele din conserve metalice, în fumul de țigară și chiar în apa potabilă, dacă țevile prin care circulă apa sunt din plumb. Din păcate, plumbul stă ascuns și în produsele cosmetice, precum fond de ten, pudră, mascara, farduri de pleoape, tușuri sau rujuri, așadar, doamnelor, domnișoarelor, mare grijă la produsele pe care le folosiți zilnic! Citiți etichetele și alegeți produsele 100% organice sau preparați-le chiar voi!

Aluminiul este al treilea cel mai abundent element ce se găsește în mod natural în scoarța terestră, iar cel sub formă de particule fine este cel mai periculos, deoarece poate ajunge în plămâni și poate cauza fibroză. Aluminiul poate ajunge în organismul nostru prin folosirea anumitor deodorante și antiperspirante, a pudrei de talc, a pastei de dinți și a anumitor creme pentru protecție solară. Ideal ar fi să alegem variantele bio ale acestor produse! Aluminiul se poate ascunde și în medicamente, în special în cele utilizate pentru tratarea ulcerelor gastrice și a afecțiunilor renale și în unele vaccinuri ce conțin compuși de aluminiu pentru a le crește eficiența. De asemenea, pentru a evita intoxicația cu aluminiu este indicat să gătim în vase din sticlă și ceramică, nu în cele din aluminiu!

Mici cantități de metale grele ajung în organismul nostru fie că vrem, fie că nu! Important este să evităm acele alimente și produse despre care știm sigur că au în conținut metale grele și să avem un stil de viață cât mai echilibrat și sănătos. Un corp sănătos va elimina mai ușor metalele grele și va ține bolile la distanță!

Multă sănătate vă doresc! Pe curând!

Etichete articol:
alimentealuminiuintoxicațiemercurmetale greleplumbvideo
Articolul anterior
Cum clădim o imunitate puternică?
Articolul următor
Listeria: bacteria care pune pe jar viitoarele mămici
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo