Invitata Luanei Ibacka din această emisiune, dr. Cristina Plăișanu, medic specialist medicină internă, explică ce implică administrarea de medicamente „după ureche”, fără consultul unui specialist, dar și urmările care pot apărea.
Pentru problemele minore de sănătate, automedicația reprezintă o modalitate utilă prin care pot fi preîntâmpinate anumite urmări mai puțin plăcute ale durerii, însă un aspect extrem de important în acest caz este acela ca pacientul să fie foarte bine informat cu privire la istoricul său medicamentos și la medicamentele pe care urmează să și le administreze. În cazul persoanelor în vârstă, este posibilă automedicația, însă trebuie ținut cont și de această dată, chiar într-un grad mai mare, de toleranța și de schema medicamentoasă prescrisă de către medic, întrucât corpul poate să nu reziste anumitor componente din respectivele medicamente.
Având în vedere faptul că virusul nou apărut a provocat teamă în rândul multor persoane cu privire la vizita la medic, emisiunea se concentrează pe potențialele urmări ale automedicației. Se vorbește astfel despre:
- Care este rolul farmacistului în problema automedicației?
- Care sunt complicațiile pe care le poate aduce automedicația?
- Care sunt efectele utilizării antibioticelor atunci când nu avem nevoie de ele?
- Care sunt efectele automedicației asupra ficatului și sistemului digestiv?
- Cum ne putem deteriora imunitatea abuzând de medicamentele nepotrivite?
Urmăriți întreaga emisiune printr-un click pe link-ul de mai sus și informați-vă corect față de medicamentele pe care vi le autoadministrați.
Vizionare plăcută!