O admitere la Medicină ratată, o carieră înfloritoare de moașă
Ce este o moașă? Moașa este ca un înger păzitor pentru viitoarea mămică. De ce? Având în vedere că de la început și până când naște, moașa stă alături de femeia gravidă, o mângâie, îi răspunde la întrebări și o pregătește cât mai bine pentru momentul cel mai important, când bebelușul vine pe lume, între ele se creează o legătură mai mult decât specială.
Vania Limban, invitata Luanei la Hello Sănătate TV, este una dintre aceste „zâne” pentru gravide, totul datorită faptului că nu a intrat la Medicină, iar viața a vrut ca ea să fie alături de sutele de femei cărora le-a fost alături pe perioada sarcinii. Făcând studii în București, Arad, dar și Statele Unite, Vania a fost inițiată în tainele moșitului, învățând cele mai bune metode prin care să ajute viitoarele mame, în primul rând din punct de vedere psihologic și mai apoi legat de nașterea propriu-zisă.
Naștere naturală sau cezariană?
Cu toate că este de temut pentru foarte multe femei, nașterea naturală este un moment unic din viața oricăreia, iar pregătirea potrivită și persoanele calificate sunt cele care pot ajuta viitoarele mame să aibă o stare mentală bună. Trendul la nivel global în rândul femeilor care nasc este ca acestea să opteze spre nașterea naturală, acum fiind descoperite tot felul de metode prin care atât mama, cât și bebelușul să se afle în condiții cât mai bune. Cu toate acestea, în România încă există această frică și de aceea, tot mai mult se alege nașterea prin cezariană care, pe de altă parte, necesită o recuperare mult mai dureroasă decât cea naturală.
Rolul moașei iese și de această dată la suprafață, iar Vania este cea care ne spune cât de mult contează ca viitoarea mamă să aibă lângă ea o astfel de persoană care să îi explice și să o pregătească fără emoții, pentru naștere.
Urmărind întreaga emisiune, veți putea afla:
- Cum a reușit Vania Limban să își păstreze actualitatea, prin ocupația de moașă?
- Cum a evoluat modul de abordare al nașterii de-a lungul carierei Vaniei Limban?
- Cum ar trebui să se pregătească viitoarele mămici?
- Cât de mult contează pregătirea fizică și emoțională dinainte de naștere? Cât de importantă este implicarea partenerului?
- Ce înseamnă planul de naștere?
- Ce este nașterea asumată?
- Care este trendul în materie de naștere: natural sau cezariană?
Vă invităm să urmăriți întreaga emisiune, aflată la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!