Ce este boala inflamatorie pelvină?
Boala inflamatorie pelvină este o infecție apărută la nivelul tractului genital superior. Aceasta se manifestă la femei, având efecte negative asupra uterului, trompelor uterine si ovarelor. Boala este specifică femeilor care sunt active din punct de vedere sexual, în special la cele cu vârsta de până în 24 de ani.
Printre cauzele acestei patologii se numără bolile cu transmitere sexuală, fiind de asemenea primele vinovate. De cele mai multe ori, femeile contactează boala, o ignoră, comportament care nu face decât să înrăutățească situația și să agraveze și mai tare stadiul afecțiunii. Problema cea mai mare este aceea că femeile aleg să își autoadministreze diferite medicamente, fapt care stopează durerea pe moment, aceasta extinzându-se și afectând de la mucoasa uterină, trompele uterine, țesutul care înconjoară uterul, până la ovare și mucoasa abdominală.
Educația – cel mai eficient mod de prevenire
Așa cum explicam mai sus, boala inflamatorie pelvină apare de regulă în cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, care au o viață activă din punct de vedere sexual. Ținând cont că multe dintre adolescentele care fac acest lucru probabil nu au discutat deschis cu mamele lor despre metode de contracepție, dar și despre riscurile unui act sexual neprotejat, educația în acest context este esențială. În acest mod, ar putea fi evitate urmări neplăcute, iar adolescentele și nu numai poate că ar deveni mai conștiente de importanța protejării.
Urmărind întreaga emisiune, veți putea afla:
- Ce este boala inflamatorie pelvină și care sunt motivele pentru care apare?
- Care este legătura dintre boala inflamatorie pelvină și infertilitate?
- De ce este boala inflamatorie pelvină subdiagnosticată?
- Care sunt simptomele ce ne trimit la medic și care sunt afecțiunile cu care riscăm să confundăm boala inflamatorie pelvină?
- Cum tratăm boala inflamatorie pelvină și cum ne ajută remediile naturale?
- Care sunt semnificațiile psihologice, cauzele emoționale ce pot sta la baza apariției bolii inflamatorii pelvine?
- Care sunt metodele de prevenție pe care le avem la dispoziție?
- Cum se îmbină vindecarea fizică cu vindecarea emoțională?
Puteți vizualiza întregul material video, aflat la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!